Dag 39: Neumarkt. Dag 40: Parsberg.

Duitsland, Neumarkt in der Oberpfalz

Altenfurt - Neumarkt: 31 km. Totaal: 873 km.
Neumarkt - Parsberg: 25 km. Totaal: 898 km.

Gisteren een grijze dag met veel asfalt en auto's. Vandaag een prachtige vakantiedag met mooie golvende landschappen. Ik krijg een beetje het Oostenrijk gevoel want ik zie al ajuinkerken en overdekte kruisbeelden langs de weg.

Wat navigatie betreft: ik hou het bij MAPS.ME Veel eenvoudiger en sneller.
Je kunt MAPS.ME vergelijken met een Berlingo camionette, en Osmand met een mobilhome. In die mobilhome zit alles in en je kunt er op drie manieren aan maar waar zit die drinkfles nu weer? Bij de Berlingo trek je de koffer open en daar ligt je drinkfles meteen in zicht. Het is ook veel moeilijker om even halt te houden of te parkeren met een mobilhome. En het verbruik is veel meer, maar je kunt extra benzine en gasflessen meenemen.
Als ik Osmand een tijdje gebruik heb ik' s avonds nog amper 20 % van mijn batterij. Dan kan ik het filmen wel helemaal vergeten.

Ik moet ook niet weten of een kerkhof nu christelijk of joods of islamitisch is. Als ik weet dat er een kerkhof is, heb ik kans dat daar water is.
Ik moet ook niet weten of een bos nu naald- of loofbos is of gemengd. Als ik weet dat er een bos is, heb ik kans om een boom te vinden om achter te ka...

OsmAnd lijkt me voor fietsers wel beter.

https://m.youtube.com/watch?v=vuP8_djo6FY

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.