Dag 168 en dag 169: Seyitgazi.

Turkije, Seyitgazi

Eskisehir - (Seyitgazi): 20 km. Totaal: 3678 km.
(Seyitgazi) - Seyitgazi: 20 km. Totaal: 3698 km.

Voor twee dagen volg ik een brede asfaltweg, helemaal niet druk en met brede pechstrook. Als sommige chauffeurs niet zouden toeteren als groet, zou ik nog vergeten dat er auto's rijden. Het is ook twee dagen zeer warm, boven de dertig graden, wat voor deze streek ook uitzonderlijk is in september.

Ik Akpinar koop ik een frisco en een flesje water. De man spreekt Nederlands en roept er zijn vrouw bij. Het koppel heeft meer dan twintig jaar een goed draaiende pizzazaak gehad in Antwerpen. Maar plots werd het teveel. Zij hebben heel snel de beslissing genomen om naar Turkije te komen. Mevrouw was in Antwerpen geboren en haar vader was daar één van de eerste Turkse gastarbeiders. Hij heeft jaren lang 'in den asbest' gewerkt en heeft het met een longfibrose moeten bekopen.
De vrouw haar roots liggen niet in dit dorp, wel in de streek. De man is afkomstig van Konya en dat is mijn volgende doel, eindpunt van het Sufitrail.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Goed om de graftomben van Seyitgazi weer te zien. Prachtig complex.

Thijs 2022-09-20 13:34:53
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.