Dag 18: Geich

Duitsland, Obergeich

Aken - Geich: 26 km. Totaal: 360 km.

Eergisteren heb ik Arnout Hauben gezien in 'Dwars door de lage landen'. Zeer goed programma. Toch wel enkele bedenkingen.

Water vragen lukt meestal; het is me nog nooit geweigerd. Maar een drinkfles leeggieten doet geen enkele trekker; nooit. Als je die dan leeg zou gieten dan neem je zeker eerst nog 2 of 3 volle teugen.

Een echte afstandswandelaar heeft zelfs geen echte drinkfles. Hij koopt de eerste dag een petflesje cola en vult die daarna altijd weer op. De eerste drie dagen heeft het water nog de lichte smaak van cola.

Voordelen van echte drinkbus: misschien kun je er hete thee ingieten?
Nadelen: 1. Je ziet niet hoeveel je drinkt.
2. Je kunt ze verliezen en ze kost toch wat.
3. Je moet altijd het volume van 1 liter meenemen.
4. Als je slecht, bedorven water tapt, ben je 1 liter kwijt. Bij pet maar 0,5l.
5. Je kunt ze niet overal vullen omdat je soms geen plaats hebt om ze onder de kraan te houden.

Voordelen van 0,5l petfles.
1. Je draagt er zo veel mee als je nodig hebt.
2. Je kunt het gewicht verdelen.
3. Als 1 fles leeg is kun je al een andere laten vullen, als je iemand wil interviewen.
4. Je weet precies hoeveel je verbruikt.
5. Als je ze weg wil, gooi je ze gewoon in de natuur...
HALT, NEIN!... nooit ofte nooit petflessen in de natuur werpen! Blikken mag dan wel (geen blikjes natuurlijk maar ogenblikken of blikken met de ogen)!

In een petflesje kun je wel geen hete thee gieten want dan krimpt het en heb je nadien een yakult-flesje.

Tenslotte: een camelbag is alleen goed om veel water mee te nemen, voor bergbeklimmers ofzo. Ook eventueel fietsers, dat zijn toch al wieltjeszuigers en dan meteen ook... waterzuigers.

https://m.youtube.com/watch?v=HKs3lB5Vld8

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Je schiet al op Paul. Jammer van het weer. Ik zag dat mijn reactie van gisteren of eergisteren niet op je blog is verschenen? Zo liep ik ook naar Jeruzalem in 1999, met twee plastic fanta flesjes in mijn broekzakken. Perfect, en een reserve aan mijn rugzak soms. De rugzakriem zit er precies boven en zo kan je op elk gewenst moment water drinken zonder je hele bepakking af te doen. Ook zitten ze niet in de weg met lopen, alleen met geld uit je zak halen voor de bus. Wens je mooi wandelweer toe, en snel please.

Thijs 2022-04-06 20:08:41

Melchior...

Toonbel 2022-04-06 21:10:16

Ah, bij mij is 't toch lichtjes anders, hoor! Sinds iemand mij zei dat het heel ongezond is om die PET-flessen te hergebruiken, doe ik dat niet meer. Ze zijn blijkbaar geproduceerd voor eenmalig gebruik, echte wegwerp dus (bah...), en zouden bij hergebruik veel nanoplastics lossen in je drinkwater... Ik weet niet of dat waar is, hoor, maar 't kan natuurlijk wel en ik neem dan toch liever het zekere voor het onzekere. Eigenlijk koop ik zelfs nooit water in flessen. Ik neem dus altijd een drinkfles mee, die zit dan aan de zijkant van mijn rugzak, ook handig om al wandelend eruit te nemen. Dat ik het water niet kan zien klopt, je leert de hoeveelheid gauw genoeg inschatten door het gewicht. Ik heb het eigenlijk nooit gemist, dat ik niet kon zien hoeveel ik nog had. En die flesgrootte, daar heb je zeker een punt, je kunt zo'n literfles inderdaad niet altijd onder een kraantje krijgen, maar dan gebruikte ik een darmpje dat niks weegt, en dan lukt het ook wel. En eigenlijk vroeg ik het gewoon aan de mensen buiten aan hun huis, en die gingen mijn fles dan zelf vullen voor mij. :-) En zo heeft iedereen zijn eigen ervaringen, hé, met drinkflessen op langeafstandswandelingen! Benieuwd waar je morgen uitkomt...

Zwervende Eik 2022-04-06 22:43:21

sommige mooie drinkflessen zitten vol met vieze zwarte rottigheid... moet wel regelmatig goed ontsmet worden.

Danielle 2022-04-07 11:07:33

Bedankt Paul voor een kleine filosofie van de drinkfles. Ik laat mijn camelbag thuis. 😊 en mooi weer aan de Rijn. Vul de fles met iets beter.

Marcel 2022-04-07 11:18:58

Nanoplastics in hervulde petflesjes???, het zou verboden moeten worden!!! Ik ben nu 22 jaar verder na die 15 maanden wandelen en voel me nog steeds goed, al ben ik 66 jaar inmiddels. Maar waar zitten tegenwoordig géén nanoplastics meer in? Jammer, maar we zullen ermee moeten leren leven...

Thijs 2022-04-07 13:31:19
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.