Dag 190: Karaman en dag 191: Kozlubucak.

Turkije, Karaman

Demiryurt - Karaman: 25 km. Totaal: 4144 km.
Kamaran - Kozlubucak: 24. Totaal: 4168 km.

De voorbije dagen op rustige wegen gelopen in een uitgestrekte vlakke landbouwstreek. Vele auto's stopten om mij een lift te geven wat ik steeds vriendelijk weigerde. De Turken begrijpen niet dat je te voet zou lopen. Iemand dacht al dat ik per parachute daar geland was. Daarom had ik heel veel tijd nodig om de 'Jandarma' uit te leggen wat ik aan het doen was. Ik moest er zelfs mijn filmpje op TV42 bijhalen om hen te overtuigen mij niet mee te nemen.

Vandaag ging het over de hoofdweg tussen Karaman en Mut. Een grote baan door een halfwoestijn die heel langzaam omhoog loopt. Geen overnachting in 75 km. Ik las dat andere Nederlanders en ook Herman Post hier de bus genomen hebben. Dankzij de inflatie van de Turkse Lira kan ik het mij veroorloven om morgen een taxi te nemen terug naar het benzinestation 24 km van hier waar ik deze namiddag een minibus genomen heb terug naar Karaman. Ik zal dus wel elke meter te voet kunnen lopen.
Bij het bestellen van die taxi sprak ik Nederlands in mijn vertaalapp en dadelijk was er een dame uit Schiedam die mij ter hulp kwam. Er zijn veel Turken uit de streek rond Karaman 40-50 jaar geleden naar Nederland uitgeweken. Sommigen keren terug naar hier of nemen hier vakantie om familie te bezoeken.

De temperaturen waren draaglijk vandaag (22°), in Silifke en aan de kust gaat het nog tot 29 graden.

https://m.youtube.com/watch?v=D5Oct6sXVA0

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Amaai, ge zijt bijna in Antalya ,daarvoor nemen de Belgen voor hun zomervakantie het vliegtuig..schitterend die 4168 kms !

Lucas 2022-10-12 18:58:40
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.