Dag 72: Deg.

Hongarije, Dég

Polgardi - Deg: 23 km. Totaal: 1675 km.

Vandaag zowat een halve rustdag omdat ik weinig kilometers moest doen. Voor het eerst deze reis was ik zo relaxed. Niets kon me schelen. Don't Worry, Be Happy.

Wellicht kwam het door het dorpje Kislang. Er hing zo'n sfeer van in een psychiatrische instelling: niets moet en er wordt voor ons gezorgd. Koffie drinken of ijsjes eten zijn de belangrijkste dingen in het leven en we gaan daarvan zo lang mogelijk genieten. Ik wou zelfs lelijke foto's maken. Who cares!

Dat dorpje kwam eigenlijk niet echt overeen met Maps.me. De app gaf 1 café of winkel. Maar er waren zoveel winkels, supermarktjes, kleerwinkeltjes, plastiek-brol-winkeltjes...
Het dorp heeft een rechthoekig stratenrooster. Meestal twee kerken in de dorpjes: een gereformeerd en een katholiek, netjes op afstand van mekaar.

Gisteren had ik ook al gemerkt dat Maps.me niet correct was. Ik liep op wegen die niet op de kaart stonden en omgedraaid. Misschien hebben de plaatselijke kaartenmakers te veel Palinka gedronken. Of willen ze dat gelukkige gehucht verborgen houden. Wellicht hier geen burn-outs of depressies. De mensen weten gewoon niet dat zo iets bestaat.

Verder was het een zonnige dag en had ik op tijd en stond eten en drinken.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Nee. Geen Grieks zusterdorp, dat zou er in 't Grieks schrift staan, niet in 't cyrillisch. :-) 't Zal wel gezinsverpleging zijn.

Zwervende Eik 2022-06-01 20:24:13
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.