Dag 131: Lyubimets en dag 132: Svilengrad.

Bulgarije, Lyubimets

Charmanli - Lyubimets: 19 km. Totaal: 2951 km.
Lyubimets - Svilengrad: 15 km. Totaal : 2966 km.

Soms is het moeilijk om tot drie te tellen. Temeer daar we twee handen hebben en tien vingers om het allemaal ingewikkeld te maken. Dit alleen maar om te zeggen dat ik een dag misteld heb. De grens over zal voor morgen zijn en niet voor vrijdag.

Nog een konstatering: in deze voormalige oostbloklanden heb ik bijna geen wild gezien. Sinds Hongarije geen hazen, geen everzwijnen, geen wolf en of geen beren. De enige reebok die ik gezien heb, lag opgezwollen dood te wezen in een Servische berm. Amper enkele patrijzen en fazanten die wegvlogen bij mijn naderen. Hagedissen zijn er nog en enkele smaragdhagedissen lagen platgereden op de baan. Ook enkele schildpadden. Ik heb een levende halve slang zien wegkruipen. In Joegoslavië in 1990 zag ik vele serpenten de berm inspartelen. Ooievaars heb ik wel dikwijls kunnen bewonderen vooral de laatste dagen in Bulgarije.

Turkije ligt te wachten. Het zullen wellicht kritieke weken worden. Als ik mij niet kan aanpassen aan de Turken, zal het nog zwaar worden, en het omgedraaide mag ik niet verwachten. We zullen zien, morgen en verder...

https://m.youtube.com/watch?v=W17FOUDPaI4

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Oef.... Bijna Turkije bereikt!Straf! Filmpje symboliseert zo mooi het het liedje:We zullen doorgaan!👍

TC 2022-08-05 19:23:55
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.