Dag 165: Zemzemiye.

Turkije, Bozüyük

Bozüyük - Zemzemiye: 24 km. Totaal: 3635 km.

Vandaag weer een ongelooflijk toeval meegemaakt. Maar daarvoor moet ik eerst terug mijn wandelmethode uitleggen. Anders zouden er weer mensen zijn die niet geloven dat ik elke meter te voet doe.

Als je nu van plaats A naar plaats B moet en verder naar C, D, E enz. Tussen elke plaats is de wandelafstand zo'n 20 km. Ideaal is dat je in elke plaats een overnachting hebt. Maar als er nu in B geen overnachtingsplaats (hotel) is?? Daar hebben we het volgende op gevonden: Ik reserveer twee overnachtingen in plaats C.
De eerste dag wandel ik met zware rugzak zo ver mogelijk naar B, of verder. Ik neem dan een minibus of geraak met autostop tot in het hotel in C. De volgende dag wandel ik met kleinere rugzak in de tegenovergestelde richting van C naar B, tot de plaats waar ik aangekomen was en neem dan een minibus of lift terug naar het hotel in C, net zoals de dag ervoor. Het hotel in C kies ik, indien mogelijk, in het centrum van de stad of bij een (bus)station.

Maandag was ik dus in Demirköy aan een benzinestation aangekomen. Ik begin te liften op die grote baan en na een tijdje stopt Abdullah en brengt me tot aan het hotel in Bozüyük. We nemen daar een foto.
Gisteren had ik een minibus van Demirköy tot hetzelfde hotel in Bozüyük.
Vandaag wandel ik van Bozüyük naar Zemzemiye. Ik neem daar een minibus naar de grote stad Eskisehir. Maar de dichtste halte bij mijn hotel ligt op 2,5 km, daar stap ik uit. Ik heb al 24 km in de benen en wil een taxi ergens tegen houden in de stad.
En plots remt een auto en Abdullah stapt uit! Hoe is het mogelijk mekaar terug te treffen in een stad van zo'n 800000 inwoners! Abdullah woont hier wel. Hij is nog net zo vriendelijke als twee dagen geleden en geeft me een lift tot aan het hotel. We nemen daar nog een foto.
(Met dank aan zijn neef, die nu in Grimbergen bij Brussel verblijft, en voor vertaling zorgde via de telefoon.)

https://m.youtube.com/watch?v=Cg6MHT3nD34

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

mijn reis in Turkije was ook zo. ongelooflijk vol met behulpzame sympathieke mensen. geniet er volop van .

Danielle 2022-09-14 22:37:17

Na dit kleurijke avontuur in Turkije zou ik er eens over nadenken om daar te blijven Paul, alleen de honden hebben het niet met Jou..( grapje) Alle, ge schiet goed op , nog een beetje en ge zit aan de vierduizend kms, fantastisch man ! Hier ook al wat natuur-herfst...

Lucas 2022-09-15 14:47:16
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.