Dag 143: Gümüspinar en dag 144: Akalan.

Turkije, Çatalca

Sefaalan - Gümüspinar: 24 km. Totaal: 3194 km.
Gümüspinar - Akalan: 17 km. Totaal: 3213 km.

Toen ik het goed vond om op de camping te blijven wist ik nog niet dat ik daar helemaal alleen zou zijn. En wat met die honden vannacht?, vroeg ik aan Sitki. Er liepen vier honden rond. Oh, zei die, dat zal geen problemen geven. Ze zullen u beschermen. Als ze vannacht blaffen is dat teken dat er iemand op het terrein komt.
Ja, die nacht werd er veel geblaft. Misschien moet men de alarmdrempel van die beesten wat beter afstellen.
Ik vroeg mij maar af hoe die honden zouden weten dat ik daar rechtmatig was. Ik heb van de hele nacht toch niet naar toilet durven gaan en 's morgens bij het ochtendkrieken zat alles klaar om geloosd te worden. Er moest niet veel meer gebeuren of ik deed in mijn broek. Eerst licht aan en dan billenknijpend de deur rustig geopend. Die grote witte kwam al aangelopen maar ik neuriede een beetje en hij herkende mij, blafte totaal niet. Dan kwam de bruine grote hond afgelopen en maakte veel lawaai. De witte verdedigde me als het ware want ze vochten even... of was dat meer kattekesspel?
Enfin, vijf minuten later was alles volgens de regels van de kunst goed afgelopen, letterlijk en figuurlijk. Nog een andere grote witte hond zat boven op een terrastafel maar trok zich van niks iets aan, gelukkig.

Ik heb dus weer de grote baan genomen. De hitte ging tot 30 graden en ik had er last van. Ik dacht dat ik van die vervelende zware betonvrachtwagens vanaf zou zijn als ik in Gümüspinar de betonfabriek zou voorbij gelopen zijn. Maar zo'n stoffige bedoening noemt 'betoncentrale'! Aan de andere kant heeft men ook beton nodig. Dus vanmorgen na 8u was het weer parade van die logge betonmastodonten.

Gisteren de Schot Eric tegengekomen. Hij rijdt deze keer van Cyprus naar huis.
https://youtube.com/channel/UCeWQRJLUaBHSlkd45JLHWgA


EN DAN IS ER VAKANTIE:
Ik ben te voet in Akalan aangekomen op 68 km van de Blauwe Moskee. Maar ik ga eerst vakantie nemen. Mijn kameraad Walter komt me een flesje anti-blarenspray brengen en hij blijft 5 dagen in Istanbul. Morgen neem ik de bus naar die wereldstad en we gaan eens de toerist uithangen. Dus jullie zullen me wellicht niet meer horen voor dinsdag. En dan stap ik gewoon verder alsof er geen hond naar gekraaid heeft!

https://m.youtube.com/watch?v=N6qsALQHzQA

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Nou, heel veel plezier in Istanbul! Rust goed uit en tot dinsdag. Geweldige prestatie alvast.

Thijs 2022-08-17 22:06:00

Aan een dierenpark ontbreekt het je niet daar in Turkije..maar dat van de honden las ik eens, dat sommige herders na een tijdje ze achterlaten en zo zwerven er veel op de straten rond..het ga je goed zo te zien. Doe er gerust nog wat kilometertjes bij, het lukt je wel!

Lucas 2022-08-18 06:43:18

Vous êtes des personnes hors du commun ! Et je reste sans voix.

Philippe 2022-08-19 15:38:12

Paul, geniet van je vakantie! Hopelijk zonder honden? Het zal deugd doen.

Tony 2022-08-19 17:15:06
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.