Viazi karai (coated potatoes)

Kenia, Mangawani

Wie na 7u opstaat heeft de ochtendkoelte gemist, en de nevel die opstijgt uit het dal en die de top van Zombo Hill aan het oog onttrekt. De eerste boda boda’s snorren over de veldwegels en de nachtgeluiden gaan over in die van de dag. De leerlingen komen uit de slaapzalen. De enen klaar om te sporten, anderen voor een uitgebreid toilet, sommigen net op tijd voor het ontbijt dat door het kitchen team van de dag al is klaargemaakt. Allen in goede gezondheid - vijf maal (!) daags vers fruit doet daar veel aan - en doorgaans in goed humeur, hoewel wat vermoeid soms. De aanpassing aan het leven op Rose Mwakwere is volledig gebeurd en nagenoeg iedereen vindt de school helemaal niet ruig meer en het eten heel lekker, hoewel monotoon - niemand vraagt nog: “Wat eten we?”
Met compound team gaan we voor een laatste keer naar het dorp om bomen te planten langs de nieuwe school fence, die is aangelegd zodat de kinderen “in de speeltijd niet ontsnappen om de mango’s uit de bomen van het dorp te stelen,” zoals de ouderlingen lachend vertellen. Na het werk stappen we met hen terug naar Rose Mwakwere, terwijl ze ons de verschillende fruitbomen leren herkennen: makoma, banaan, papaya, saucage tree, mango.
Ondertussen heeft cleaning team weer alles gepoetst en is het nu weer water dragen van aan de rivier. Construction team werkt de plateaus af en bouwt verder aan de library. Aan die enkele studenten die er wat minder zin in hebben en in de zon zitten, zegt de principal dat het beter is te verbranden al werkend dan al rustend… Volgens haar is het trouwens very good sun today, zodat vanmiddag beter de was gedaan wordt voor de stapel te groot wordt.
Na de 4 o’clock tea volgt de traditionele Rose Mwakwere quiz. Gemengde teams nemen het op tegen elkaar rond Belgische en Keniaanse thema’s. Wie kent zijn land het best…? De vrolijke wedstrijd wordt met glans gewonnen door het team van de Lions.
Hopelijk eten we straks het antwoord op vraag vijf.



Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

frietjes ?

Annemie 2023-08-23 22:05:45

Mooie photos en alweer een blog die je laat uitkijken naar de volgende. De bouw van de bib gaat vooruit en zit blijkbaar op schema. Vraag 5 zou ik ook gokken op frietjes (en steak). Alixe, mama & papa

Francis Jespers 2023-08-23 22:27:05

Wat een avontuur alle dagen opnieuw ! En een fantastisch teamwork ! Bravo Dank voor het dagelijks schitterend verslag die ons in staat stelt met jullie mee te leven .

Oma Linkens 2023-08-23 23:07:42

Bedankt voor het verslag en de vele foto's. Heerlijk om zo alles te kunnen volgen. Succes nog de laatste dagen op de school! Dikke kus aan Elena :-)

Bruno Toye 2023-08-24 13:39:06

Altijd genieten van het boeiende verhaal en leuke fotomateriaal. Maar 'hopelijk 'eten' we het antwoord op vraag 5'?

Stefaan Misschaert 2023-08-25 16:16:46
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.