Mangawani

Kenia, Mangawani

Halfzeven. Het gekwetter en geschreeuw uit de kruinen van de bomen is oorverdovend wanneer een groepje moedige leerlingen en begeleiders klaarstaan voor een morning run. Een pittige looptocht over de zandweg bergop naar Mangawani dorp en terug. Daarna tijd voor breakfast.
De dagelijkse taken worden opnieuw aangevat: cooking, dishes, sanitary, ... We zijn met veel leerlingen en werken efficiënt, dus er is op dit moment niet zo heel veel te doen. Eigenlijk zijn we wat in afwachting van de levering van de bouwmaterialen voor de nieuwe slaapzaal waar iedereen aan wil beginnen. Ondertussen wordt er verder verbroederd, gepraat, gekaart en genoten van de volle zon.
Na de thee worden de hulppakketten gesorteerd: dames- en babykledij, tandpoetsgerei en een valies vol knuffels. Dank voor de vele giften! De Keniaanse meisjes kijken met grote ogen naar onze weelde. Een lading voetbalschoenen wordt gepoetst - gisteren zagen we voetballers met één schoen...
Na de lunch worden rotsblokken geleverd voor de fundering van de slaapzaal. Een paar enthousiaste vrijwilligers helpen lossen. De Keniaanse meisjes gaan ondertussen wat studeren.
Late afternoon: opnieuw naar Mangawani, deze keer voor de reeds traditionele voetbalmatch tegen het lokale team. Op het rode veld onder de zon, wordt het voor ons een zweterige match waarbij Benoit Despriet tweemaal scoort in de eerste helft. Mangawani scoort dan weer tweemaal in de tweede helft. Een verdiend gelijkspel dat bekroond wordt met een hartelijke uitwisseling van speeches en bedankingen. We laten tenslotte onze gewassen voetbalschoenen achter en haasten ons als een vrolijke bende terug naar school. Hoewel het donker is, is dag is vast nog niet ten einde: thee? supper? music? Één ding is zeker: we hebben Mangawani en Rose Mwakwere weer ten volle beleefd vandaag.

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Zo fijn om te mogen meemaken! Zo veel nieuwe ervaringen om er als een rijker en beter mens uit te komen! groetjes aan iedereen en heel veel respect!!!!

Rita Maelfait 2022-07-06 19:32:27

Julie enthousiasme is aanstekelijk!

Monique de B 2022-07-06 19:44:20

Alsof we er ook bij zijn. Zaalig.

Annemie 2022-07-06 20:51:00

Heerlijk om jullie relaas keer op keer te mogen ontvangen! We reizen zo in gedachten met jullie mee: super dank, asante sana!

Isabelle en Stephan Huber 2022-07-06 21:50:01

Precies alsof we erbij zijn … Op deze manier staan we iets dichter bij jullie en dit ongelofelijke avontuur !

Catherine Fenaux 2022-07-07 00:33:46

Fijn, het samenwerken met de plaatselijke bevolking is fun. Zij zijn onze leermeesters

annie 2022-07-07 11:26:34
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.