Mambo sawa sawa

Kenia, Mangawani

Na de stuif-, stort- en motregens van de afgelopen dagen, hebben we vandaag zwoel, warm en winderig weer. Heerlijk! Bovendien kan - na de gewone “duties” in keuken of sanitair - het metselwerk starten. Bovenop het beton van de fundering, kan de eerste rij blocks - zowat tien kilo wegende koraalstenen - gemetst worden. Samen met de Keniaanse metsers en de foreman Mister Martin, gaan onze leerlingen aan de slag. De stenen worden aan een hoog tempo ter plaatse geplaatst, waardoor het metsen heel snel opschiet. Dankbaar werk.
Ondertussen gaat een kleiner team een nursery (zaaiperk) maken en er wortelen en prei zaaien met het zaaigoed van de familie Hoste (dankuwel!).
Tegen tea-time verschijnen Mama Pascale en Dolly. Met enthousiasme ontdekken ze de werklust van onze leerlingen. Tijdens de thee worden dan ook al plannen voor volgend jaar gesmeed. De principal zit eveneens vol ideeën. De toekomst lijkt verzekerd.
Na de lunch wordt het metsen verdergezet met vrijwilligers. De muren bereiken grondniveau. Wie zegt dat alles pole pole gaat in Kenia?
Tegen het einde van de namiddag houden we ermee op. Het is mooi geweest. De leerlingen hebben opnieuw het beste van zichzelf gegeven, ze hebben hard gewerkt en de sfeer er goed ingehouden. Of zoals de meisjes hier zingen: Mambo sawa sawa! (De zaken lopen goed!)


Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Respect. Mooie foto's. Hoe moet dit dan niet zijn in het echt.

Annemie 2022-07-13 19:32:52

Blij om te zien dat iedereen zich goed voelt en het werk zo opschiet! Wat een ervaring voor onze jongeren!

Deknudt Steeno 2022-07-13 19:56:37

Snel en goed bouwen dat kunnen ze precies. Indrukwekkend. Vraagje: welke taal spreken jullie met de lokale bevolking? Engels veronderstel ik? Groetjes.

Marie-Belle 2022-07-14 08:53:06

mooi dat ze zo goed opschieten. je ziet het resultaat van het groepswerk meteen. heel bemoedigend. Slim om zaaigoed mee te geven!

Pascal en Karine Persyn-Vandenberghe 2022-07-14 10:05:44

knap werk in absolute 'verbondenheid'; teamspirit om trots op te zijn! En Vlaams zaaigoed in Kenia! Fantastisch idee.

stefaan misschaert 2022-07-14 13:52:27
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.