Short rains

Kenia, Godoma

Deze nacht zette iemand de hemelsluizen open. En hoe! “Bijbelse” regen is dus ons deel vandaag. Volgens mister Jacob kan dat drie dagen duren. “We call it short rains”.
Andere spreuk: When it rains we become inactive. Het betekent inderdaad dat de werken stilvallen terwijl de school herschapen wordt in een soort modderarchipel. Onze leerlingen maken er geen drama van en gaan over tot... een moddergevecht.
Niettemin proberen we de tijd nuttig te besteden: de library wordt op orde gebracht, tussen twee vlagen worden stenen gesjouwd en het keukenteam van de dag zorgt voor een (laat) middagmaal met kip en frietjes. Zelf gepluimd en zelf geschild.
In de late namiddag worden de werken aan de nieuwe keuken ondertussen hervat. Het toont dat Rose Mwakwere geen gras laat groeien over de geplande verbeteringen. Als we bedenken dat vijf jaar geleden dit een arm schooltje was met negen leerlingen en geen infrastructuur, terwijl er nu 270 leerlingen zijn en een relatief behoorlijke uitrusting! Dat alles dankzij de immer actieve principal Mongweli en de formidabele steun van Sunshine4kids. Ook stellen we echt een mentaliteitswijziging vast (bv. tov afval), waar we hopelijk een klein aandeel in hebben gehad sinds onze komst vorig jaar.
Na de thee, begint de regen opnieuw. En wanneer je denkt dat de kraan maximaal openstaat, begint het pas. Moedig cooking team dat nog steeds buiten aan het eten werkt. Met vuile kleren maar goed humeur gaan we de nacht in.

Gezondheidsbulletin: veel energieke jongeren en geen zieken.

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Na de zon komt de zonneschijn, ook bij de swahili’s. Prachtig om te zien hoe onze kinderen zich inzetten voor anderen. Bedankt voor de mooie verslagen en aan Louise wensen we een late “siku ya kuzaliwa njema”

Mathieu 2019-08-02 19:59:27

*regen..:-)

Mathieu 2019-08-02 20:00:08

👌

Francis 2019-08-02 21:09:52

Die regen zou hier een zegen zijn en cool dat het voor jullie ook pret en moddergevechten oplevert! Van de nood een deugd maken en " Carpe Diem " , wat een sterke bende zijn jullie! Heel veel dank voor de boeiende nieuwsbrieven, zo kunnen wij ook een beetje meegenieten; Nog veel boeiende, zonnige en soms deugddoende regenvlagen.

mammie Rita 2019-08-02 23:51:30
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.