Op stap met Koichi

Japan, Kioto

Vanmorgen 9 uur stond onze gids klaar, voor ons appartement. Veel mensen uit Japan hebben naast hun baan een bijbaantje als gids. Koichi zal in september afstuderen als gids. Men doet dit ook om het Engels bij te houden.
Hij had voor ons een programma samengesteld. Deze gids hadden we van tevoren geboekt.
Hij heet dus Koichi en heeft ons heel wat mooie plekjes laten zien.

We gingen per bus naar Chishakuin Tempel. Schitterende tempel met mooie tuin en schilderijen van beroemde schilder in die tijd, waarvan ik de naam ben vergeten. De kleurige doeken hebben allemaal een betekenis. Wit voor puur, geel voor de huid, paars voor de hoge priester, rood voor leven en groen (heel vreemd) voor 'haar'.

Klein ritje met de bus en we waren nu bij de Yakama Tempel. Het was er prachtig met mooie straatjes en leuke winkeltjes.
De Tempel was heel kleurrijk.

Inmiddels was het heel warm geworden. Dus we hebben een drankje gekocht en zijn naar het Gion Festival gallery voor de praalwagens gegaan. Koichi vertelde dat alle wagens zonder spijkers maar met touw in elkaar zijn gezet. Op deze manier kunnen de wagens een paar jaar worden gebruikt en gedemonteerd en opgeslagen worden.
Als je goed kijkt zie je op een van de foto's de geknoopte kleden wat Japan van de Nederlanders in die tijd hebben over genomen. In het museum werd Ference aangesproken door een oude man. Hij begon een gesprek en toen we weggingen maakte de man een origami vogel voor hem en voor Vince een Samurai hoed en als je hem verder vouwt een vis.

Daarna zijn we naar de Kennin-ji Tempel gegaan met prachtige Zen tuinen en mooie schilderijen.

De jongens begonnen aardig honger te krijgen dus we zijn door het Geisha district gelopen met smalle straatjes en aan beide kanten theehuizen waar de Thee ceremonie gehouden wordt.
De Geisha's zijn zo wit geschminkt om hun gezicht expressie beter te kunnen zien in de schemering.

We hebben bij een 'Ramen' restaurant gegeten. Ramen zijn noedels of bamie in een witte of donkere soep. Hierbij kan je verschillende toppings kiezen. Met extra ei / gebakken ei / vis / vlees noem maar op. http://sharing-kyoto.com/eat_Inoichi

Het laatste wat op het programma stond was het Nijo-Jo kasteel. Dat was heel interessant voor de jongens. Het was een kasteel waar de Emperor woonde en belangrijke zaken besprak met zijn ministers en Samurai vechters.
De vloeren zijn speciaal gemaakt om indringers te kunnen horen. Zodat het moeilijk was voor de ninja's om binnen te dringen. Naast de Emperor zijn een aantal deurtjes waar de lijfwachten schuilhouden en door gaten in de ornamenten op de deur de boel in de gate hielden.

Het was een mooie dag geweest met veel interessante bezienswaardigheden en mooie Zen tuinen.
Met dank aan Koichi.
おかげ浩一

http://viewskyoto.blogspot.jp/2017/07/museums-on-wheels-yamahoko-decorated_16.html?m=1

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Hallo, wij gaan komend zomer naar Japan met ons gezin. Dochter 16 en zoon 13. Wat leuk om jullie blog te lezen! We hebben er heel veel zin in. Mag ik weten of de gids Koichi iets toevoegde? Wat je anders bijvoorbeeld niet zou hebben gezien of gehoord? Hoor het graag, met vriendelijke groet, Nicky

Nicky Bilder 2018-05-08 11:56:33
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.