Dag 10: Van Sanremo naar Nice

Frankrijk, Nice

Ontbijtje was vandaag weer inbegrepen en was prima.

Na tienen vertrokken we richting Ventimiglia, daar wilden we ook nog even kijken. Maar de kustplaatsjes richting Frankrijk vonden we toch minder leuk dan degenen die we hiervoor hadden gezien. Het was ook erg druk met verkeer, echt oppassen dat je geen schade oid rijd. Maar Edwin loodste ons zoals weer heel de vakantie er prima doorheen. In Ventimiglia hebben we de grote markthal bezocht en een laatste kop koffie in Italië genomen.

Al snel besloten we meteen richting ons hotel in Nice te gaan, waar we al om 1130uur arriveerden. De kamer was nog niet klaar, maar we konden wel de koffers achterlaten.

We hadden namelijk op internet gelezen dat parkeren in Monaco wel eens lastig kon zijn en erg duur. Met de trein vanuit Nice was een beter idee en bovendien was het helemaal niet duur. Vanuit het hotel was het een kwartiertje lopen naar het treinstation.

De trein reed langs de mooie wat ruige kust. In Monaco moesten we aardig wat trappen af om bij de jachthavens te komen. En tja wat je daar ziet, is natuurlijk over de top. Zien en gezien worden met al die dure en grote jachten. Lagen prachtige jachten tussen maar eigenlijk had ik het al snel gezien. In Marbella (Spanje) lagen ook mooie jachten, maar daar was het nog gezellig met restaurantjes en winkeltjes rondom de haven. Dat was hier een stuk minder. We zijn verder gelopen naar het centrum van Monaco en kwamen daar de eerste Starbucks van de vakantie tegen😂yeah daar hadden we wel zin in! De ijskoffie ging er heel goed in, want warm was het vandaag! ☀️

Tegen 1615uur hadden we het wel gezien en zijn we met de trein terug naar Nice gegaan. Daar hebben we lekker gegeten bij een Frans steakhouse. Lekker ribeye allebei en een lekker toetje (sorry geen foto's van gemaakt). Daarna met de tram terug naar het hotel. Weer genoeg stappen gezet vandaag (zoals eigenlijk bijna elke dag wel deze vakantie)

Sorry vandaag geen uitgebreid verslag en niet veel foto's.

Morgen hebben we de hele dag om Nice te bekijken!

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Van Daar dat vaarbewijs ,was er een bootje voor jullie bij?

Pa Kalle 2017-09-05 20:42:57

Ja is wel stukje minder sfeer snap je verslag maar toch mooie foto's en booootjes.

Fred 2017-09-05 23:37:52
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.