Calgary dag 2

Canada, Area A (Kyuquot/Nootka/Sayward)

Vandaag weer een slow morning. We ontbijten op terras met zicht op de mooie wolkenkrabbers. Francky heeft weer eitjes gebakken t is kermesse! De Belgische bakker om de hoek is helaas in conge. Daarna wasje insteken, filmpje kijken, uitgebreid douchen en dan vertrekken we naar Olympic Park. Intussen zijn we al op onze 3de plaats waar ooit Olympische Winterspelen waren: Lake Tahoe 1960, Salt Lake City 2002 en Calgary 1988.

De Olympische ijspiste of Olympic Oval ligt op de terreinen van Calgary University. Indrukwekkend om te zien. In het midden ligt een ijshockey plein daarnaast shorttrackpiste en daarrond de longtrackpiste. Er zijn trainingen aan de gang dus we krijgen ook wat actie te zien.

In hetzelfde complex zijn ook volleybalterreinen en een gymnastiekzaal. Vic en Roel testen de ringen uit. Een beetje verder ligt Olympic Park. Niet moeilijk te vinden we zien de schans al van ver blinken. Olympic park leeft na meer dan 30 jaar nog altijd. Er zijn heel wat groepen jeugdkampen activiteiten aan het doen. Mountainbiken, downhill karting, maar ook hier worden moddertaarten gemaakt en 1 2 3 piano gespeeld. De bobsleebaan is nog niet open, ik keek er nochtans naar uit om mijn gewicht in de schaal te leggen en als eerste te arriveren… we kiezen voor een meer uitdagende sport: golf ⛳️. We doen het als het moet, met souplesse, de poep naar achter en een mooie swing. We worden allemaal kampioen, papa bij de 50 plussers maar ook overall, Vic van de lefties, Roel in de -18 reeks en ik van de hole in ones. Weten jullie trouwens Why a golfer change his socks?
Because he has a hole in one!

We moeten nog wat boodschappen doen want morgen trekken we de bergen in! Geen Canadese dollar, hoe moeten we nu een karretje nemen? Geen nood er staat een ventje bij de karren die er eentje voor ons losmaakt. Winkelen gaat al vlotjes, we vinden snel de dingen van het lijstje, elkaar terugvinden in een grote Walmart is een grotere uitdaging. Geen jachtgeweren in de Canadese Walmart voor de rest weinig verschil met de Amerikaanse versie.

Thuis bekijken we samen alle foto’s die opa bewerkt heeft. Een beetje competitie… waaaw dat is een mooie, die heb ik genomen. Een ding is zeker, t zullen fantastische albums zijn!

We wandelen nog even naar Olympic plaza. Een leuk pleintje in de stad. Dat vinden ook enkele zwervers die zich in de schors te slapen gelegd hebben. Er lopen ook agenten met het opschrift peace-officer op hun uniform.

Tijd om iets te eten te zoeken. In het eerste restaurant vragen ze of er minderjarigen bij zijn, ze zeggen dat we even moeten wachten, maar restaurantjes genoeg, we gaan gewoon het volgende nemen. In de sportsbar krijgen we elk een glas water en kiezen we wat te eten. Als de ober komt om te bestellen kunnen we er blijkbaar niet eten omdat er minderjarigen bij zijn. Even overwegen we om Vic en Roel met een afhaalpizza naar ons huisje te sturen maar we doen toch nog een laatste poging. En ja we mogen binnen, zitten en bestellen in het familiegedeelte van het restaurant. Francky en Vic volgen een voetbalwedstrijd op een van de schermen en het eten is zeer lekker.., derde keer goede keer!

De mama

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Jullie blijven gaan! Zoveel leuke avonturen, zo veel indrukken. Wie won er trouwens bij het golfen? Ik kijk uit naar de volgende « lees sessie »

Carine DB 2022-08-05 08:46:23

Iedere morgen zoek ik tussen alle mailtjes eerst de blog van 'de mama'. Leuk om mijn dag te beginnen. Heerlijk reisverslag en prachtige foto's. Onvergetelijke avonturen voor jullie ! Veel plezier nog.

Rita Vanhoorne 2022-08-05 09:07:26

weer een mooi verslag en foto's

dooghe josiane 2022-08-05 10:00:47

Is er een reden waarom je met minderjarigen geen eten krijgt?

Linda en Dirk 2022-08-05 12:03:58

We hebben gevraagd waarom het niet kan en ze zeiden dat ze geen licentie hadden. Volgens wat ik vind via Google kan de in pubs, bars (waar ze vaak ook eten serveren) geen minderjarigen binnenbrengen. In een restaurant waar de hoofdbezigheid eten is kan het wel, en kan je ook een pintje drinken als meerderjarige. Het verschil tussen bar en restaurant is vaak niet zichtbaar.

De mama 2022-08-05 14:30:15

Ik ben aan het bijbenen. Dit blijft erg leuk om te lezen en bekijken. Een reisje op zich. Merci daarvoor Evelyne en co.

Adilia 2022-08-10 11:32:05
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.