Barcelona by bike

Spanje, Barcelona

We verblijven in de straat van bakkers en patissiers, toch kregen we jetons voor een croissant en koffie bij een bar achter de hoek. Niet getreurd er is nog budget voor een extra stokbroodje en Nutella. Het smaakt! Iedereen goed geslapen en energie voor een dag vol avontuur.

De jongens hebben een fietsverhuur gevonden bij plaza Catalunya. Gezwind wijzen ze ons de weg, wat een verschil met gisteren... even ver stappen maar nu ze zelf initiatief nemen is stappen plots niet meer lastig.

5 Nederlandse fietsen gaan ons vandaag Barcelona laten verkennen. Eerste stop Arc de Triomph en het Citadelpark... van Parijs naar Gent in 2 minuten. In het Citadelpark staat een gouden beeld. Kleine discussie wie er wordt afgebeeld... Aphrodite volgens Karel, ik dacht aan Ares ... na wat research blijkt het Helios te zijn in zijn zonnewagen. Helios heeft goed zijn werk gedaan, het is gloeiend heet en ik begin lichtjes aan de kleur van de Spaanse vlag te krijgen. Het Nederlandse materiaal is niet top, of zijn het mijn benen die hun beste jaren gehad hebben? Ik heb moeite om de Pogacars te volgen en denk aan Roglic, maar ik ga niet opgeven, de strandbar kan niet ver meer zijn,

Na een lunchke laten we onze zonen achter op een strandstoel onder de parasol en gaan wij de koelte opzoeken in gezelschap van Picasso. Terwijl Vic mineralen zoekt in de Middellandse Zee, ontdekken wij dat Picasso een collectie duivenkotjes geschilderd heeft. Als we terug samen zijn duik ik ook nog even het water in om af te koelen. Voor het eerst bestel ik een drankje vanuit mijn ligzetel in het zand. Dit is ook vakantie.

Karel is geen fan van zand en wil graag nog een stukje fietsen. Volgende stop Christoffel Columbus. Hij wijst naar onze reisbestemming van volgend jaar 🇺🇸. Via plaza d’Espagna rijden we naar de voet van Mont Juic. Onderweg gebruik ik Karel als batterij ... volgende keer wordt het de e-bike.

Tijd om onze fietsen in te leveren en ons te verfrissen op het appartement, eten doen we naast de deur. Ik trek mijn Señorita-kleedje aan en aangepaste wijnen kunnen. Wat een dag! Wat een mooie stad!

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Gaan jullie ook naar de lichtshow van de magische fonteinen Mont Juic kijken ? 's Avonds laat en dit met muziek van Carreras. Dat vond ik ook wel iets hebben. Zelf had ik van het Picassomuseum iets meer verwacht. Geniet nog van Barcelona.

Rita Vanhoorne 2021-07-06 20:44:02

Ja doen we zeker maar is maar vanaf woensdag!

dereere 2021-07-06 20:55:00

Ik krijg al helemaal zin in vakantie als ik jullie zie 😉 en wat een zalig weertje! Enjoy

Ann 2021-07-06 21:47:17

Heel mooie foto’s!

Mariette 2021-07-07 06:25:01

Terug zalig genieten van je smakelijke beschrijvingen :-) We zijn zelf nog niet op vakantie ( Canada geannuleerd ) en wachten nog even op prik nr 2 +14 dagen vooraleer we beslissen. Maar ondertussen dromen we even mee met jullie. Allez Evelyne, waar blijft de foto van dat Señorita kleedje?

Moniek Hellebuyck 2021-07-07 11:54:52
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.