Yosemite

Verenigde Staten, Mariposa County

Deze morgen ontbijt in de lodge: felgekleurde hondenbrokjes wat voor Amerikanen fruitcereals zijn, toastbrood peanutbutter en gelei, ei en worstjes maar ook yoghurt en appeltjes en kroon van het buffet de wafflemachine. De jongens kiezen hondenbrokjes en halen de nutellapot uit de auto voor op de toast.
We nemen een appel mee voor de grote hikingtrip die vandaag op het programma staat.

Bij de ingang van Yosemite worden we alweer begroet door een vriendelijke Ranger. Francky heeft de gewoonte de mensen bij de voornaam aan te spreken als ze een badge dragen, de jongens hebben het door en Roel zegt "hij heet Sam, papa!" Waarop Francky afscheid neemt: "Thanx, Sam"

Onderweg komen we een groep mensen te paard tegen. Ik grap: "Papa heeft voor ons een paard geregeld en jullie kunnen te voet stappen!" De grap wordt niet gesmaakt maar ik heb de wraps gemaakt voor de picnic dus ik heb wel wat krediet.

We starten de hikingtrip met een bezoek aan Taft point waar we een prachtige view hebben over Yosemite falls, El Capitan, de rotswand van 1200 m die Tom Waes beklommen heeft en Half Dome, een rots in de vorm van een halve koepel.
Roel heeft zich intussen gespecialiseerd in squirrel-fotografie wat prachtige kiekjes oplevert. Vic loopt als een berggeit de paadjes af en springt op elke rots voor een fotootje. Karel heeft na anderhalf uur wandelen last van blinnen op zijn hiel. We besluiten samen terug te stappen en de andere viewpoints met de auto te doen.
Op Glacier point hebben we zicht op de hele Yosemite Valley. We kunnen allemaal weer een nieuwe profielfoto instellen ... de zichten zijn onbeschrijfbaar mooi ...

In de shop gaat Karel op zoek naar Bearspray. We vragen ons af waar je dan moet spuiten en Francky zegt: "Achter de beer zijn oren he!" Geen bearspray want geen beren gezien dus gaan we voor extra sterke muggenspray want Francky was al gebeten.

Verderop stoppen we aan de Bride Vail Falls, even opletten voor de camera want de bruidssluier laat wat druppels achter.

Het is erg warm vandaag, een zwembad bij ons hotel zorgt voor de nodige verkoeling. Na de pizza vanavond zitten de jongens weer vol vuur. Francky zegt, nog eens gaan zwemmen of een boek lezen. De twee jongste zien dat lezen niet zitten maar Karel haalt 'the Holy Bible' uit en begint te lezen. Geen wifi in het hotel dus een spelletje Manillen voor we deze mooie dag af kunnen sluiten.

De mama

Geschreven door

Al 8 reacties bij dit reisverslag

Telkens weer een fijne start van de dag! Heeeeeeeeeel mooi

Ilse Voet 2019-07-09 07:18:03

Amsel Adams maakte mooie landschapfoto’s niet omdat hij een goeie fotograaf was maar omdat Yosemite een super mooi landschap is. Mooie foto van die zwarte vogel en squirrel. Toch ook een dikke proficiat voor de redacteur, prachtige teksten met een vleugje humor aangenaam om te lezen. Wanneer eten jullie eens een lekkere steak met french freis salade en tomaten? Geniet er maar van.

Hugo Ketels 2019-07-09 07:34:32

machtig schoon -

didier 2019-07-09 08:32:32

Machtige mooie plaats... geniet verder van jullie droomreis xx😘😘😘

Tante veerle 2019-07-09 10:11:03

Skitterend!

Evelyne 2019-07-09 10:25:52

weer leuk verslag en prachtige fotos

josiane 2019-07-09 11:34:56

We volgen al gans jullie reis. Gewoon fantastisch. Leuke verslagen en heel mooie foto's. Geniet ervan 😎

Dirk en linda 2019-07-09 17:01:12

we zijn ook mee

tante gisèle 2019-07-09 20:23:37
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.