Sedona

Verenigde Staten, Yavapai County

Vandaag op algemene vraag: rustdag. Dat betekent voor ons uitslapen, uitgebreid ontbijt in pyjama. Douchen en dan gaan Francky en ik de omgeving verkennen. Een beetje zoals in de Tour op rustdag ... kilometers in de benen houden en losfietsen.

Sedona is omgeven door rode rotsen. Roder nog dan in Arches en Monument Valley. De mooiste hebben een naam: Courthouse Butte, Bell Rock, Rabbit Ears ... er lopen trails tussenin maar het is rustdag en warm. Bij het lezen van al de berichten van de Belgische kranten kregen we veel tips wat te doen bij extreme hitte, wandelen stond daar niet tussen dus kruipen we terug in onze geaircoolde auto en rijden we nog eens door het prachtige centrum van Sedona. Het is een stadje van kunstenaars en gekend als ‘alternatief’. Er werken allerhande therapeuten die Healen met stenen, aura’s visualiseren en toekomst voorspellen. We rijden voorbij Arabella en Co en stoppen aan een shop met leuke souveniers voor buiten: reclameborden, mieren gemaakt met steen, dromenvangers, bellen, bloempotten. We vinden veel mooi en passend voor in onze casa in Torhout maar we kopen niets. Het is warm en we rijden terug naar onze casa in Sedona om iets fris te drinken en te lunchen met de jongens.

Zij hebben intussen gezwommen, geminigolft en hun YouTube kanaal-achterstand bijgewerkt.

Na de siësta gaan Francky en ik naar de barbershop aan de overkant. Na meer dan 3 weken van huis mag de baard wat bijgewerkt. Er is geen volk en we weten nu ook waarom. De vrouw in de shop is meer een hondentrimmer. Ze werkt alleen met een tondeuse en als ze iets zegt is dat op blaffende toon ... maar Francky is er snel vanaf en we kunnen samen zwemmen of beter balletje gooien in zwembad. Daarna pingpongt de papa zijn zonen naar huis en in biljart meer van hetzelfde. De reisleider heeft duidelijk veel talenten.

De papa bakt de worstjes, mama maakt broccolipatatjes. En de jongens maken geen geruzie meer wie de tafel moet dekken of afruimen. De app chwazi beslist nu. Karel is geen fan van de app want zijn vingerafdruk wordt het meest gekozen.

Vanavond nog wat manillen en dan is iedereen opgeladen om morgen de weg naar LA in te zetten. Scenic route morgen: Route 66.

De mama

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Hallo Evelyne. Net weer een paar van je mooie verhalen gelezen en genoten van de foto's. Ondanks dat we er al geweest zijn ,hebben we blijkbaar nog veel gemist :-) we zullen nog eens terug moeten gaan. Het is een betoverend land. 't Mooiste is wel dat jullie deze reis met het gezin kunnen maken. Dat blijft voor eeuwig bij. Geniet er van.

Moniek Hellebuyck 2019-07-26 08:57:38

Wat een reis Evelyne!! Zal je wel nooit meer vergeten! Leuk om je te lezen!

Katrijn 2019-07-26 10:12:22

inderdaad een heel mooie reis en het mooiste is tesamen met gezin .

josiane 2019-07-26 11:31:00

Inderdaad Josiane, het blijft onvergetelijk voor gans het gezin. En ...wij hebben echt meegenoten vanaf het thuisfront . Prachtig georganiseerd ,tot in de puntjes in orde ! Maar ... we zullen ook blij zijn als we jullie terug zien. Geniet er maar van .

Loraine 2019-07-26 13:32:28

Wauw, wat een prachtige reis! En alles zo mooi verwoord! Geniet ervan!

Evelyn Maes 2019-07-27 21:45:37
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.