Zion - Bryce Canyon

Verenigde Staten, Bryce Canyon City

Deze morgen maakt papa ons allemaal wakker rond 8u. In recordtempo eten we iets en zitten we in de auto want hoe vroeger we vertrekken, hoe koeler het is voor Zion Canyon overlook trail.

Een half uurtje later kunnen we eraan beginnen. Het is een mooi avontuurlijk padje langs prachtig gekleurde rotsen. We kunnen grotendeels in de schaduw lopen. Ik stap de laatste want ik draag het fototoestel ... ik stop regelmatig voor foto’s en ... om op adem te komen.
Mijn sterrenbeeld is steenbok maar de steenbokgenen zitten meer bij Roel en Vic die gezwind over de rotsen springen. De steenbokken de we gisteren trouwens fotografeerden waren Dessert Big Horns.

Op het einde van het pad hebben we een prachtig zicht op de vallei van Zion waar we gisteren met de bus door reden. Iedereen op de foto, vanuit alle hoeken, prachtig!

Op terugweg van Zion springen we nog even de souvenirshop binnen. Vic is schatbewaarder en kan Zionmagneten in zijn kist steken.

De jongens besluiten vandaag eens iemand anders te zijn, Karel is Roel, Roel is Vic en Vic is Karel. Het is wel grappig om te horen hoe ze karikaturen van elkaar maken. Maar als Karel nu de vuilnis in de zak moet doen besluiten ze dat ze toch liever zichzelf zijn.

We nemen Scenic Byway 12 richting Bryce Canyon. Het iets koeler dan gisteren we rijden ook op grotere hoogte en zien meer groen. Onderweg komen we langs de
Red Canyon en na een uurtje rijden bereiken we het Visitorcenter van Bryce Canyon. Na de lunchpicnic rijden we met de auto naar het einde van de Canyon en op de terugweg is het echt genieten van alle viewpoints:
De Limestone of kalkrotsen hebben door erosie van ijs en sneeuw prachtige vormen: bruggen en hoodoo’s. Kleurschakeringen komen door de hoeveelheid ijzer in de kalksteen. De natuur kan zo prachtig zijn.

Na de tour gaan we even chillen in de kamer. Er is WiFi dus iedereen geniet van de platte rust. Straks iets eten en vanavond gaan we genieten van de Sunset en de prachtige sterrenhemel hier. Geen lichtpollutie dus dat belooft spektakel te worden. De foto’s hiervan voegen we morgen toe.

De mama

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Alles even mooi!Dat word een ferm fotoboek!

Mariette 2019-07-15 06:51:29

Fantastisch. We volgen jullie iedere dag. Evelyne, heel mooie verslagen en wonder mooie foto's .

Dirk en linda 2019-07-15 11:35:36

mooie fotos de reis verslagen zijn super ....

josiane 2019-07-15 17:06:28
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.