Tour de France

Frankrijk, Carcassonne

Met de laatste jetons ontbijt gehaald, appartement opgeruimd en adios Barcelona ...

Vandaag en morgen hoogdagen voor Karel en ook Francky. We slapen 2 keer in Carcassonne om de Tour te volgen. Onderweg komen we al een vrachtwagen van Jumbo Visma tegen, Karel neemt snel een fotootje. Deze morgen als we voorbij Torre Glories reden was hij niet zo gretig om dit vast te leggen!

Ons nieuw appartement is top. 3 slaapkamers, airco, wasmachine, vaatwas en Netflix, ‘de douche is zelfs coronaproof met plexiglas’ zegt Vic. Terwijl de eerste wasmachine draait, siësta voor de mama en de 2 jongste. Karel kan niet wachten en wil al eens op voorverkenning met de papa. De mama kent de tourroutine al een beetje. Ten huize Ketels werd elke zomerreis gepland in oktober als het tourschema beschikbaar was.
Rond 15u30 vertrekken we samen om een mooi plekje te bemachtigen. Zoals altijd, prima Tour-organisatie, wat in Corona-tijd niet evident is. Beperkte groepjes worden toegelaten in de afgesloten zones.
Na een tijdje hebben we front row places juist bij het groot scherm waar we alles kunnen volgen op 150 m van de arrive! Opa is vast jaloers op ons.
De zonnehoedjes van Krys zijn een zegen want het is heet. We vangen ook nog Haribo en Senseo(pads). We hopen op een zege voor Wout, maar het is Cavendish die zijn legendarische zege binnenhaalt. We haasten ons terug naar ons appartement want daar rijden de renners nog eens voorbij op weg naar hun bus. Karel wil graag een bidon maar helaas geen pulle gekregen. Wout zwaait wel eens naar ons.

Deze avond eten we op een pleintje met live muziek. Na de aperitief is het helaas ook etenstijd voor de band... en 5 gangen, gedaan met de muziek. Wij nochtans ook 2 keer moeten aperitieven want de picon vin blanc op het eerste terras smaakte niet, de tweede is gelukkig kommil foo!
s Avonds kijken we samen een filmpje en genieten van de view op de Cite vanuit ons raam. ‘t Was were dik in orde vandaag!

Groetjes
De mama

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Tof om jullie weer te volgen. Eveline, morgen ook nog eens een foto van jou hé.

Rika 2021-07-09 22:06:45

Dat roept toch herinneringen op. Alhoewel... Er was geen appartement op een paar honderd meter van den arrivee, we aten niet in een restaurant (er was wel een hoog restaurantgehalte!) en Netflix???? ;-)

Evelyne 2021-07-09 22:21:52

Idd, maar de sfeer was top! Aperitief in de frigobox, dat zou mij ook smaken!

dereere 2021-07-09 22:27:34

Prachtig!!

Mariette 2021-07-10 16:25:42
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.