3 x Carcassonne

Frankrijk, Carcassonne

De Fransen doen geen siësta maar doen het de hele dag a l’aise! Wij vinden dat ook leuk!
Francky is helaas al vroeg wakker, plant nog wat verder voor de boottrip, activeert zijn instagramaccount en zorgt voor ontbijt, wat kan vakantie toch heerlijk zijn.

In de voormiddag staat Carcassonne nog eens in teken van de Tour. De publiciteitscaravaan passeert aan de voordeur, we stellen ons strategisch op verspreid over een wat langere strook en we vangen vandaag een grote buit. De pompoenen in de voortuin kunnen we vervangen door bloemen ... ik denk trouwens dat we de hele Singerstraat van bloemen kunnen voorzien. Ik bedenk me ook dat het goed is dat we eerst naar Barcelona geweest zijn, stel je voor dat ik daar de hele tijd in het gezelschap van groene koersklakskes en gele zonnehoedjes had moeten lopen. De Françaises zijn fan van Karel en Vic, zij vangen meest. Als de Haribo-auto’s aankomen haalt ook Roel zijn handen uit zijn zakken om even te zwaaien en zijn suiker terug op peil te brengen.

Francky en Karel gaan nu naar de start om velo-vedetten te spotten. Karel doet high five met Cavendish. Gelukkig brak hij vandaag dat record niet of die handen werden nooit meer gewassen. Onze vedette mag ook even meerijden met een West-Vlaming op het parcours ... hij zoekt al uit hoe hij volgend jaar een accreditatie kan krijgen om met opa als fotograaf een stukje Tour te volgen.

s Middags eten we een panini in het park. Karel en Vic voetballen nog wat en wij krijgen bezoek van de Plombeur. Ons toilet is verstopt.

In de namiddag leren Roel en ik Carcassonne (the game) spelen. Boomers lezen de spelregels, pubers kijken You Tube.
We zijn klaar om de rest van het team te briefen.

Ik ga nog wat boodschappen doen en beland geheel bij toeval op een braderie... mooie oorbellen kan ik niet weerstaan! Ze zijn zilver en belegd met 4 soorten steentjes waarvan ik alleen lapus lasuli kan onthouden. Ze zullen me ongetwijfeld geluk brengen 😉.

Na de koers op tv kijken we samen instructie filmpjes om sluizen te nemen met de boot. De filmpjes op sloepnedwatersport.nl zijn de beste. Roel gaat zich in knopen specialiseren.

s Avonds trekken we naar de cite Carcassonne. Een oude omwalde burcht. Roel wil graag een goededag en Vic een schild. Onze moderne ridders hebben helaas geen wapens nodig, ze kunnen Judo! Flaneren in pittoreske straatjes langs winkeltjes vol curiositeiten het klinkt gezellig maar met mijn mannelijk gezelschap voel ik me net een filmster met 4 bodyguards. Als ik een winkeltje binnenga staan ze alle 4 naast elkaar met de armen gekruist buiten op mij te wachten. Ik kocht deze middag al oorbellen en stel voor om een restaurantje op te zoeken. Francky kiest er een prachtig plekje uit onder de platanen en het eten is nog lekker ook. Onze Vic heeft dessert genomen dus offert Karel zich op om hem nog wat af te matten in een spelletje voetbal in het park. En dan spelen we samen een spel. Meer moet dat niet zijn.

Groetjes de mama

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Oh Evelyne, ik herken dat wachtende bodyguard gevoel ... wel schattig maar net niet wat we nodig hebben als we willen snuisteren in prulerijen. Als je vaaradvies nodig hebt ... ik heb een instructeur hier aan boord hé. Let op voor handen, vingers, voeten en tenen tussen muur en schip!. De boot kan best een deukje hebben. Veel plezier.

Hilde 2021-07-10 21:24:31

Heerlijk om te lezen en te volgen, ik kijk al uit naar de boot avonturen 😜 en wie is er gewonnen bij carcassonne?

Ann 2021-07-10 22:43:46

Toffe familie zijn jullie !

Rita Vanhoorne 2021-07-10 23:09:51

Francky had beginnersgeluk!

dereere 2021-07-10 23:18:34
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.