NIC7: Op weg naar Granada

Nicaragua, Managua

Na gisteren nog even bezig geweest te zijn met de blog waren we blij om mee te delen dat we bijgebeend waren! Nu moeten we dit proberen vol te houden! Want ondanks dat dit zeker niet altijd gemakkelijk is op reis, is dit zo’n mooi aandenken voor onszelf! Bram zijn papa is zelfs alles aan het afdrukken zodat wanneer we terug zijn ons ‘boekje’ vol herinneringen klaar is! Geweldig toch! 😊

Nadat we klaar waren gingen we richting Granada. We namen de taxi tot het busstation, vervolgens naar Managua (de hoofdstad) en tot slot wisselde we daar van shuttle naar Granada, en dit voor maar 5 dollar in het totaal per persoon. Zo zie je weer hoe goedkoop wij hier kunnen leven! Granada is zoals Léon een dorpje waar de Spaande invloed enorm zichtbaar is. De gekleurde huizen, prachtige kerken en schattige straatjes met verscheidene restaurants en bars. Toen we hier na onze 4 uur durende tocht aankwamen, merkten we ook onmiddellijk de schoonheid van de stad op! Het enige nadeel was dat het al half 7 ’s avonds was en wij geen reservatie hadden😕. Gepakt en gezakt gingen we dus het ene hostel na de andere binnen, maar ze bleken allemaal volzet! We kwamen een jonge gast tegen die ons graag wilde helpen en hij wist een plaats waar we naar toe konden. Hij was alleen zo vriendelijk dat hij ook echt gids speelde en ons enorm veel uitleg gaf bij elk cultureel punt. Moesten wij nu niet zoveel zakken aan het dragen zijn zou dit super zijn, maar nu wilden we enkel en alleen een slaapplaats vinden, waar we alles konden neergooien☺! Ach na een half uurtje stappen, kwamen we toch nog voorbij een ander hostel en we zeiden tegen de jonge gast dat we hier toch ook even de prijs gingen vragen. Wat een geluk! Voor 6 dollar per persoon waren er 2 bedden vrij in een dorm + ontbijt👌! We bedankten de jonge gast vriendelijk, gaven hem een tip en vertelden hem dat we hier zouden blijven.
Toon Vanpaeschen was ook opnieuw in Granada dus we spraken nog even af om iets te gaan eten en drinken. De tijd vloog voorbij en voor we het wisten was het half 11. Tijd om ons bedje in te kruipen.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.