BEL2: Verkendag op Caye Caulker

Belize, Caye Caulker

Vandaag is het onze eerste volledige dag op caye caulker. Omdat we gisteren nog niet geboekt hebben kunnen we vandaag sowieso nog niet gaan snorkelen. Hierdoor hebben we dus wel tijd om het eiland wat beter te leren kennen en de best mogelijke snorkeltour uit te zoeken voor morgen.
Voor dat we met deze zaken kunnen beginnen moeten we echter eerst opzoek naar een nieuwe slaapplaats. We hadden oorspronkelijk slechts voor 1 nacht geboekt en blijkbaar zit onze guesthouse nu vol voor de komende nacht. Gelukkig zijn er meer dan slaapplaatsen genoeg op het eiland en zo belanden we in “La Cubana”. Hier komen we terecht in een slaapbox, dit is echt gewoon een bed met aan een zijde ongeveer 50cm plaats langs om al onze bagage kwijt te kunnen.😊
Nadat we dit in orde hebben gemaakt maken we een wandeling in de richting van het niet toeristische gedeelte van het eiland. Hier zien we wat meer van het lokale leven en wanneer we langs de plaatselijke lagere school wandelen horen we de kinderen het alfabet opzeggen, dit is een keer iets anders dan al de toeristische plaatsen. Nog een stukje verder was het ook wel grappig om plots op het einde van de landingsbaan van het plaatselijke vliegveld te staan. Ook het luchthavengebouw was nogal kleinschalig, in vergelijking met dit lijkt het vliegveld van Kiewit wel een internationale luchthaven. 😃
Overal op het eiland zijn de gevolgen van een recente orkaan ook duidelijk zichtbaar, zo is men overal bezig met het herstellen van stijgers en het heropbouwen van huizen. Het moet toch moeilijk zijn voor die mensen om te weten dat je om de x-aantal jaren een orkaan meemaakt die in een keer alles kan verwoesten!😦
Om onze magen te vullen besluiten we ’s middags te eten aan het restaurant van “La Cubana” en zo ontdekken we dat het eten hier best meevalt qua prijs. Voor een uitgebreid hoofdgerecht inclusief 3 rum cocktails naar keuze en 3 bijgerechten betalen we slechts 15 belize dollar (7,5euro). De bijgerechten zijn bv. puree, rijst, salade, gebakken patatjes,… Tessa neemt haar lievelingsgerecht: Spare Ribs! 😍Deze waren overheerlijk en ze had het gevoel terug in België op restaurant te zitten, alleen met een veel mooier uitzicht! 😉 (De puree was trouwens ook super lekker!).
Na het eten lezen we nog even wat in onze e-readers op het terras van de Lazy Lizzard en vervolgens boeken we onze snorkeltrip voor morgen bij “Raggamuffin tours”. We zullen een hele dag weg zijn en verschillende stops maken om te snorkelen, ook het eten en drinken is inbegrepen in de prijs!
’s Avonds komen we voor de verandering nog eens leuke mensen tegen waarmee iets kleins gaan eten en drinken maar we gaan toch zeker op tijd slapen om fris te zijn voor onze snorkeltrip van morgen!

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.