Sequoia and Kings Canyon national park

Verenigde Staten, Kings Canyon national park

Vandaag stonden Sequioa en Kings Canyon op het programma. Volgens het weerbericht werd het hier maar 8 graden dus ik besloot mij dik aan te doen, maar het weerbericht sloeg de bal compleet mis! We kwamen aan en de zon was fel aan het schijnen! De lange broek werd dus al snel gewisseld voor een korte!

Sequoia nationaal park staat bekend voor de sequoia bomen, wat de grootste, dikste en oudste bomen zijn in de wereld. 🌳 Terwijl een gewone boom max. +- 300jaar wordt, kan een sequoia wel 3000 jaar oud worden! We keken er dan ook enorm naar uit om deze reuzen in real life te zien! Toen we startte aan onze trip door dit park werd ons al snel duidelijk dat er veel meer te zien was dan enkel deze bomen. Onze eerste wandeling van de dag was namelijk de ‘mono rock trail’. Dit was een korte, stevige wandeling, welke na heel wat stijgen een spectaculair uitzicht midden in de bergen bood! Je had er een 360° zicht over de wondermooie natuur! 🌄
Vervolgens besloten we op de terugweg een andere route te nemen. We kwamen uit bij de Roosevelt Tree! De eerste gigantische Sequoia die we die dag zagen, en amai wat is dit indrukwekkend! Toevallig kwam er op hetzelfde moment ook een groep chinezen aan en zoals je kan zien op 1 van de foto’s is de boom nog breder dan al deze mensen op een rij en dit is nog niet eens de allergrootste! Dat is namelijk de General Sherman Tree, dewelke we uiteraard ook een bezoekje brachten!😊 Verder zagen we nog heel wat Sequioia’s. Enkele waren doorheen de jaren omgevallen en hier had men stukken uitgezaagd waar je bijvoorbeeld onderdoor kon wandelen of zelfs onderdoor kon rijden (Je kan je dus inbeelden hoe groot zo’n boom is!)
Na Sequoia kan je ineens doorrijden naar Kings Canyon. Ondanks dat dit 2 verschillende parken zijn lopen deze mooi in elkaar over en geraak je enkel in Kings Canyon wanneer je door Sequoia rijdt. Het was al wat later dus we wisten dat het moeilijk ging worden om nog alles te zien wat we wilden zien, hierdoor moesten we prioriteiten stellen. Wandelingen zaten er dus niet meer in, maar de Scenic Byway wel. Deze route stond bij de toppers in de lonely planet en we waren hier dus ook erg nieuwsgierig naar! Hij stelde ons zeker niet teleur, deze route gaf ons weer formidabele uitzichten en hele mooie natuur! Het was wel donker toen we het einde van de route bereikten, van de terugweg hebben we dus weinig kunnen genieten.

Na een stevige rit in het donker door het park bereikten we uiteindelijk een Walmart die al een stukje terug op de weg richting Las Vegas lag. We besloten hier de nacht door te brengen. Alvorens echt in bed te kruipen ging Bram nog even naar de wc, ik bleef in de auto zitten en kreeg de verantwoordelijkheid over de autosleutel. Toen Bram na een kwartiertje terugkwam moest ik hem echter zeggen dat ik er toch in geslaagd was de sleutel kwijt te doen. 🙈 Na twintig minuten zoeken en de auto helemaal uitgekamd te hebben vond Bram de sleutel uiteindelijk terug, eind goed al goed en slaaptijd na een leuke maar vermoeiende dag!

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Fantastische beelden. En waar lag de sleutel??? Hihi

Rwin 2016-10-25 18:43:15
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.