Valley of Fire State park

Verenigde Staten, Valley of fire

Deze nacht had ik al een stuk beter geslapen. Ik denk omdat we op een camping stonden ipv op een openbare parking, waardoor ik een iets veiliger gevoel had😊. Het was ook een mooie, warme ochtend. We aten onze cornflakes (dit gaat ons dagelijks ontbijt worden) en gingen allebei fris douchen. Nu waren we klaar om naar Valley of Fire te rijden. Dit is een state park, wat inhoud dat onze Annual Pass, die toegang geeft tot de meeste Nationale parken, hier niet geldig voor was. Gelukkig zijn de prijzen van de parken hier niet zo hoog, we moesten maar 10 dollar betalen (dit is de prijs per auto). We hadden gisteren in het Visitor center ook al een goede routekaart meegekregen van dit park, waar we duidelijk al de stop punten op konden zien. We reden dan ook naar elk punt en deden daar waar we konden een wandeling. Zo kwamen we tijdens een wandeling Big Horn Sheeps tegen! Deze waren blijkbaar best zeldzaam in het park, dus we hadden heel wat geluk 🙌. Het is trouwens ook indrukwekkend om daar te rijden! Al de rode rotsformaties zijn super mooi! In deze omgeving rijden samen met onze roadtrip muziek van spotify op leidde tot een echt roadtrip-gevoel! Grappig ook dat je tijdens het rijden de dikste auto’s tegen komt en zelfs limousines! Daar is onze Rav 4 niets tegen ( en wij vinden die al zo leuk voor hier!😉).
De volgende dag wilden we naar Zion, dus na Valley of Fire State Park reden we al een stuk door in die richting. We hoopten tot St. Georges te geraken, maar het was het dorpje eerder, Mesquite, geworden. Het was namelijk al laat en dit keer wilden we wel nog koken ipv chips te eten als avondmaal🙊. We stopten aan een parking van een casino waar we mochten overnachten. Eerst gingen we even op de toiletten onze voeten proper maken, want die waren vuur rood van in het park ;). En vervolgens startte we met het koken. Het was de eerste keer dat we ons vuurtje gebruikte en alles verliep heel vlot. De pasta was vrij snel klaar en het glaasje rode wijn smaakte, het was kortom best gezellig! We hadden ook wel chance dat het tot laat warm bleef buiten. We konden wel niet afwassen, maar alles met keukenrol proper vegen gaat eigenlijk ook best goed! Tot slot keken we nog een filmpje en vielen weer als een blok in slaap.
PS: Op de site: www.freecampsites.net vind je al de gratis slaapplaatsen in de buurt => heel handig!!

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.