Nieuw in New York!

Verenigde Staten, New York City

Vandaag gaan we maar weer eens de typische toerist uithangen. Gewapend met stadsplattegrond, metro overzicht en citygids duiken we het hart van New York in. Het is altijd even puzzelen hoe het metrostelsel werkt, maar zodra je dat hebt uitgevogeld, is het een perfecte manier om snel op veel plekken te komen. Maar struinen door de straten van New York is natuurlijk een must. Daarom duiken we vanuit de metro boven de grond bij Times Square. Dé plek die alle locals het hardst vermijden. Het is vooral bekend om het duizelingwekkend aantal lichtreclames wat een gigantische lichtshow lijkt en na zonsondergang alleen maar hysterischer blijkt te zijn. Het is er al-tijd-druk. Wanneer je er ook bent. We nemen een kijkje in de Disney winkel, Victoria Secret niet te vergeten en de MEGA H&M store.

Van hieruit gaan we de stad in. We zien de Crysler building, Empire State Building, het Rockefeller Center en het meest geliefde van de New Yorkers en gefotografeerde gebouw van de stad: Flatiron. Bij Grand Central Terminal lopen we naar binnen om de sfeer op te snuiven! Het is volgens velen een van de mooiste stations van de wereld. New York Public Library is de grootste openbare bibliotheek van het land met z'n vijftien miljoen boeken en diverse andere documenten. Helaas is de grootste zaal gesloten wegens onderhoud. We moeten het doen met een afbeelding op posterformaat... Het ziet er zelfs dan nog indrukwekkend uit!

Nav. een blog op internet zijn we 'Eataly' gaan opzoeken aan Fifth Avenue. Het lijkt een waanzinnige Italiaans supermarkt bij binnenkomst maar wanneer we doorlopen komen we ineens verschillende delicatessenwinkels tegen afgewisseld met diverse eetgelegenheden. Tussen al de beste Italiaanse producten die je er kunt kopen kun je er ook op verschillende plekken waanzinnig lekker eten in een hele gezellige en tegelijk een beetje chaotische sfeer. Het lijkt alsof we in onze Utopi terecht zijn gekomen! Hier zou ik m'n tentje wel willen opzetten...

Maar helaas is er echt geen ruimte meer in deze overvolle zee van heerlijkheden voor een tentje! We eten er samen gezellig aan de bar met zicht op de keuken en duiken daarna het nachtelijke gedruis weer in wat 'New York' heet. Via 'Times Square by Night' nemen we de metro naar ons huisje! Eens kijken of we deze dag een mooi plekje kunnen geven... ;-)

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Oh wauw, wat een leuke foto's! Het begint hier al te 'kriebelen'... Enjoy!

Ella 2016-05-24 08:42:50

Wat voel je je dan nietig tussen al die mensen en die hoge gebouwen, he?

Leida 2016-05-24 12:46:28

Ahhhhh jaloers....ik wil zo weer terug haha. Enjoy The Big Apple Xxx

Carolien 2016-05-24 14:22:07

Wat een waanzinnige reis maken jullie. Ziet er zo mooi uit!! Nog even heerlijk genieten......

Manja 2016-05-24 20:35:43

Oh heerlijk, helemaal iets voor jullie tussen al dat lekkere italiaanse eten! Wauw!! Enjoy! X

Emiel en Kim 2016-05-24 21:35:13

Wow, daar wil ik ook nog keertje heen.... Geweldig die m&m winkel👍😍....geniet nog ff de laatste dagen😘

Saskia 2016-05-25 13:38:42
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.