Mannen

Duitsland, St. Michaelisdonn

Stadsmuzikanten

Hoewel ik de stad al weer achter me heb gelaten, kom ik toch nog even terug op de Bremer Stadsmuzikanten. Het sprookje van de gebroeders Grimm gaat als volgt: een ezel ontsnapt aan zijn baas, die hij al jaren trouw heeft gediend, als hij hoort dat hij wegens zijn ouderdom zal worden gedood. De ezel vlucht en besluit om muzikant in Bremen te worden. Tijdens zijn vlucht sluit een hond, die te oud is om aan de jacht deel te nemen, zich bij hem aan. Zijn baas wilde hem doodslaan en daarom is ook hij gevlucht. De ezel zal de luit spelen en de hond zal op de pauken slaan. Later ontmoeten ze een kat die te oud is om nog muizen te vangen. Zijn bazin wil de kat daarom verzuipen. Ook de kat gaat mee richting Bremen. De drie vluchtelingen ontmoeten een haan die zit te kraaien, het geluid gaat door merg en been. De haan ontsnapt aan de soep. Samen vormen ze de Bremer stadsmuzikanten.
 

Pinkeln

Het was al een poosje uit mijn gedachten, maar de tekst boven de bedieningsplaat van de wc maakte het weer actueel.
Staand plassen kan echt niet meer en 'Sitzpinkeln' is dus het nieuwe klateren.

Ik heb het een korte tijd geprobeerd, maar het pinkelt niet prettig, rechtop kom je tot een dieper, rijker pinkelen met het verlossende klatergeluid van een (inmiddels bescheiden) waterval en het zicht op twinkelende schuimbelletjes. Bovendien kleven wat nadelen aan het Sitzpinkeln, de belangrijkste is de Sauberkeit van een onbekende wc-bril.
Dan nog iets: Sitzpinkeln kan niet handsfree, er moet immers sturing aan het ding worden gegeven voor de nodige downforce.
De vrouwelijke helft van de wereldbevolking heeft echter voldoende overtuigende argumenten; er valt dus niet aan te ontsnappen. Al blijven weemoedige gedachten opspelen van het volgende beeld: samen met wat maten in het urinoir van de kroeg naast elkaar in de zinken bak het bier zien wegstromen.
De nieuwe plashouding wordt een ideologie. Blijven staan voor de pot is dan een teken van verzet tegen de verweking van de mannelijke soort.
Maar de discussie over de uitvoering van de plas laat ik graag aan anderen.
Wat nu? Het grappige van dingen die écht niet meer kunnen, is dat ze soms eigenlijk nog best kunnen. Er zit een slot op de wc. En het is verbazingwekkend welke wonderen je kunt verrichten met wat toiletpapier, als er onverhoopt enig bewijs van clandestien 'Stehpinkeln' achterblijft. Mannen, je hebt het niet van mij gehoord.
 

Mannendag

Zoals bekend kregen vroeger alleen zielige wezens een eigen dag. Wezens die mishandeld, genegeerd, verdrukt of gediscrimineerd worden: dieren, vluchtelingen, secretaresses, vrouwen in het algemeen en transgenders of beter de gehele lhbt groep. Maar wat te zeggen van Nationale dag van de Komkommer, Wereld Emoji Dag, NFN open dag Naakrecreatie, dag van de Couveuseouders, internationale Anti-dieetdag, Pi-dag, genoemd naar het getal Pi, gevierd door wiskundigen. Echt ze bestaan, elke dag van het jaar is er wel een vernoemde dag. Behalve een zieltogend initiatief in november is er geen Mannendag. Mannendag zou niet moeten bestaan omdat mannen al de rest van het jaar in het zonnetje staan. Wij hoeven ons pas zorgen te maken als er serieus werk wordt gemaakt van een mannendag door de internationale gemeenschap. Wat wel weer belangrijk is mannen: binnenkort internationale bierdag. Even goed innemen en daarna met z’n allen ‘Stehpinkeln’ naast elkaar voor de zinken bak.

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Maar hoe liep het af met de Bremer stadsmuzikanten? Konden ze hun kostje verdienen? Zijn ze uiteindelijk van ouderdom gestorven?

Natascha 2019-06-29 18:24:04

Niks lekkerder staandend pinkeln, evenwicht houdend met je hoofd tegen de muur. Een geweldig stuk weer Ton, een brede glimlach op mijn gezicht. Top

Arthur 2019-06-29 19:34:05

LacheešŸ¤£šŸ¤£šŸ¤£

Han 2019-06-29 20:56:55

Het zijn weer mooie verhalen Thomas. Je zou het in boekvorm uit moeten gaan brengen. Ik lees het met veel plezier. Ik wacht weer op je volgend verhaal.

Henk van E 2019-06-30 09:10:30

beste henk ik zie dat je een album kunt maken van de reisverslagen en foto`s van ton. het is weer genieten. nog 58 dagen.

albert 2019-06-30 11:45:32
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.