Burgos

Spanje, Frómista

Bij het samenstellen van mijn route in Spanje kon ik ook Burgos aandoen. In m'n schooltijd heb ik een spreekbeurt gehouden over de Spaanse burgeroorlog, daarin speelde Burgos 'n belangrijke rol.
De Spaanse burgeroorlog was een confrontatie tussen democratie en facisme, die eindigde met het jarenlange strenge bewind van generaal Franco. Niet vooral om die reden, maar omdat Burgos een mooie noord Spaanse stad is met zuidelijk elan. Prachtige wandelpromenades, moderne architectuur en natuurlijk de kathedraal.

https://m.youtube.com/watch?v=n5z_RpLgMwo
https://m.youtube.com/watch?v=n5z_RpLgMwo

Over de fraaie standbeelden in Frankrijk heb ik het al eerder gehad, maar in Spanje kunnen ze erop wat van.
Vol in actie El Cid, bestrijder van de Moorse overheersing.
En Arthur zeg nou zelf, dat is toch different koek dan André H.

Dan de aardige kerel die even op mijn fiets wilde passen toen ik de kathedraal bekeek en later de ruïne van het klooster San Antón waar je doorheen fietst.

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Hahahaaaa, helemaal leuk zowel je verslag als de foto's. Geweldige stad, wil er ook wel zijn.

Patricia 2016-07-09 09:43:14

Echt weer genoten van je verhaal. De stad Burgos vele malen door Ted & Loek bezocht en altijd heerlijk gegeten. Deze man past echt op je fiets en zal er daarom noooooooit mee wegrijden. Fijn dat er nog betrouwbare personen zijn in zo'n stad.

Jeanne 2016-07-09 13:00:44

hahaha Ton ja niet te vergelijken. Prachtig de foto's vooral de vergelijking van A.H. en de Moorse man op het paard. Neemt niet weg dat de foto van de man op de bank naast je fiets helemaal beeldend is hou je haaks man kijk er weer naar uit

arthur 2016-07-10 12:33:57

Leuke foto en een leuk verhaal

jopie 2016-07-10 17:30:04
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.