Umbrië

Italië, Assisi

Men zegt dat de Umbriërs van alle Italianen het meest gezegend zijn. Ik denk ontdekt te hebben waarom. Leven in Umbrië kan worden omschreven als “tussen hemel en aarde”. Verleden en heden lopen harmonieus in elkaar over tussen de glooiende heuvels met mooie olijfgaarden, wijnranken, zonnebloemen en ranke cipressen.
De puurheid van het landschap met haar authentieke stadjes, monumenten en tradities vertellen een verhaal van meer dan tweeduizend jaar oud.
Gisteren aangekomen in de buurt van Assisi. Assisi, na Rome het belangrijkste pelgrimsoord van Italië wordt jaarlijks bezocht door meer dan 5 miljoen mensen. Vanaf de camping met een shuttle bus om half 7 naar deze kleine stad gebracht. De grootste drukte is rond de basiliek van Franciscus van Assisi, voor het overige valt er niet veel bijzonders te zien.
Omdat om 8 uur in deze toeristenfuik alles sloot (zaterdag) en het busje terug naar de camping pas om 10 uur ons weer zou ophalen, zijn we terug gaan lopen. Een hachelijke onderneming langs een weg met razende auto's en zonder trottoir.

Rome komt binnen bereik en de verwachting is daar dinsdag aan te komen.

de foto's
3 maal Umbrië.
De burcht in Anghiari.
2 doorkijkjes in Assisi.
Speciaal voor vriend Victor deze kleurrijke 500.


In het filmpje mijn ode aan de zonnebloem.

https://youtu.be/4lxdp1qkRDo

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Zou graag zo,n zingende zonnebloemen krijgen. Heel mooi

Marian w 2017-07-09 19:35:28

Hai Tokio, Ben even een tijd uit de lucht geweest ivm wat ongemakken. Heb met volle plezier al je verslagen gelezen en ben weer helemaal bij. Je maakt toch weer het een en ander mee op deze tocht. Helemaal vrolijk ben ik geworden van dei fiat zo moet het leven zijn in Italië Vrolijk en kleurrijk. Nog een kleine week dan start Patricia om de nodige kilometers af te leggen met auto jou richting op. Wat een filmpje prachtige mooi veld van zonnebloemen en prachtige muziek op de achter grond. Even stond mijn hart stil toen die razende auto's langs vlogen. Vraag me af of je niet teveel zand hebt opgesnoven door deze paseerdende bolides? Ton, trap de trappers nog vele malen rond en kijk uit naar je eind bestemming. Buona giornata

Jeanne 2017-07-10 10:57:07

Ha,Ha, je naam is aangepast naar Tokio???? Moet natuurlijk Tonio zijn.

Jeanne 2017-07-10 11:03:05

Vincent van Gogh had toch ook iets met zonnebloemen gereïncarneerd Ton? het begin van je filmpje een schilderij Ton

arthur 2017-07-10 13:27:56

Hi Ton, Ik hoorde dat je inmiddels in Rome bent aangekomen! Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal. We hebben weer genoten van de reisverslagen en wat fantastisch dat je weer zo'n mooie fietstocht hebt gemaakt. Veel plezier in Rome, ook samen met Patricia zo meteen!

familie De Wagter 2017-07-12 22:20:16
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.