De Frans-Duitse Herder

Frankrijk, champniers

De herdershond bevolkt het Franse platteland. Niet in het hart van de dorpen, waar je met een stoepje van 60 cm goed moet opletten dat je bij het verlaten van je woning niet wordt overreden door de spaarzame auto's die door het dorp razen. Nee de Frans-Duitse herder woont in de randen van het dorp waar de bewoners wat grond rondom hun woning hebben. Die grond wordt aan drie zijden begrensd door een hek van gaas. Aan de straatzijde is er veelal een muur gemetseld tot ongeveer één meter hoogte waarop verticale spijlen zijn bevestigd die het geheel tot twee meter hoogte verheffen. Eén toegangsdeur of soms twee als er ruimte is voor “la voiture”. Dit is het terrein van de F-D herder. Hier zal hij zijn leven doorbrengen met als taak de bewaking van have en goed van zijn eigenaar. En hij neemt z’n taak serieus.
Auto’s gaan te vlot voorbij voor adequate reactie, de postbode kent hij zo langzamerhand wel. Nee, de fietser die hij al op enige afstand hoort aankomen heeft z’n volle aandacht.
Vanaf het begin van zijn territorium rent hij gelijk met me op. Rennend achter de muur, springend om oogcontact te houden en tegelijk luid blaffend. Hė, hė, weer eentje doeltreffend verjaagd zal hij tevreden denken. Mocht zijn collega die schuin aan de overkant zijn werkterrein heeft me in ‘n moment van onoplettendheid hebben gemist, dan is die nu zeker gealarmeerd en neemt de taak over.
De hekken en poorten zijn tot nu toe gesloten, maar mocht de F-D herder op m’n verdere tocht me te pakken krijgen dan zijn jullie, na de dokter, de eersten die ‘t zullen horen.

Na dit kabaal even de rust van de vroege morgen.



https://m.youtube.com/watch?v=g0PFig-cGzo

https://m.youtube.com/watch?v=pH9leh3oWg8

Geschreven door

Al 7 reacties bij dit reisverslag

Ton, wat een rust bij je buiten de F-D zou zo met je mee willen fietsen. Als ik het kraaien van de haan en de vogel geluiden op de achtergrond hoor. Hier in Bloemendaal maandagochtend 9.30 uur hoor ik de auto's voorbij rijden met het geluid van aquaplaning, dan weet je weer dat het regent. Voor jou op richting de zon.

Jeanne 2016-06-27 09:26:51

Zie ik je ook weer 'live'! Wat is het gisteren een mooie fietsdag geweest en ik mag zo ook meegenieten van de rust en de natuur. Ontzettend leuk met commentaar.

Patricia 2016-06-27 09:44:36

Hai Ton , alle bandjes nog heel ? als ik de filmpjes van jou zie , krijg ik erg fijn gevoel van geluk voor jou , dat je dit nu lekker intens mag meemaken en doen . Hé boy . . . dikke KNUF , liefs Vic .

Victor 2016-06-27 10:09:36

Wat een stilte, wat een rust. Dat kan alleen genieten zijn.

Myrna 2016-06-27 11:23:34

Heerlijk die rust en de vogels

Astrid 2016-06-27 12:17:57

Ton wat ziet het er goed uit. Volgens mij geniet je nu volop.

Lida 2016-06-27 13:12:42

Leuk die filmpjes. Zo beleven we jou toch ook een beetje mee. Bon voyage.

Pierre 2016-06-27 18:52:43
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.