Via de Via Flaminia naar Rome.

Italië, Rome

Via Flaminia
Dinsdagochtend resten nog 74 km naar Rome. Het blijkt geen makkelijke rit. Veel klimmen in de laatste Apennijnenrit met alweer een temperatuur van 35 tot 39 graden. De weg leidt over de Via Flaminia, de weg waarover de Romeinse legioenen marcheerden naar het noorden om vijandelijke indringers van het grote Romeinse Rijk te bestrijden. Het wegdek is uiteraard niet uit die tijd, maar wel zeer slecht met gaten en scheuren.
Het lijkt wel of zo'n laatste rit je vleugels geeft; In ieder geval bij de afdaling naar het dorp Sacrofano. Als ik een afslag mis rijd ik voluit het dorp in. Dan ontdek ik de misser. De meesten die het overkomt fietsen terug omhoog naar de gemiste afslag en vergeten snel de extra inspanning en kilometers. Ik niet. Ik denk dat verderop mijn weg en de officiële route wel weer bij elkaar komen en inderdaad aan het eind van het dorp smelten ze samen volgens mijn navigatie. Eerst moet ik nog wel een stuk verder afdalen in het plaatsje Sacrofano. Deze eigenwijsheid moet ik duur betalen als ik lopend, duwend, trekkend en hijgend de laatste 500 m met een stijgingspercentage van een gemiddelde huishoudtrap op ga.
Mijn geliefde P. vindt mij regelmatig eigenwijs, maar is dat echt zo'n slechte eigenschap ?

Morgen en overmorgen in Rome.

de foto's
De stadspoort Porta Ternana van Narni.
Via Flaminia naar Rome.
Bermbrand.
Biertje op Rome.
Aspirant lid Zwitserse Garde.


https://youtu.be/tNmQyarH3wY

Geschreven door

Al 9 reacties bij dit reisverslag

Tegen je geliefde P. Zeg je nooit nee. Vrouwen hebben altijd gelijk (of niet soms :-)). Top dat je trip er naar Rome op zit. Nu genieten van deze schitterende stad en het heerlijke ijs. En een verfrissende duik in zee is echt een aanrader. Veel plezier! Remco

Remco 2017-07-12 23:09:01

Gefeliciteerd weet dat je nu in rome bent gearriveerd . Nu genieten van het behalen. Veel plezier.

Marian w 2017-07-13 07:40:25

En dan zal ik niet zeggen: 'Zei'k toch'. :-)) Prachtige afdaling, het ware genieten. Wat een mooie klim, was iets minder genieten.

Patricia 2017-07-13 08:44:48

Ton, weer een ware prestatie. Enne af en toe eigenwijs zijn is niet erg. Dat zijn wel meer mensen. Ik ben wel benieuwd wat je volgende doel is. Grtjes Ankie en Henk

Henk van Ewijk 2017-07-13 17:49:47

Gefeliciteerd met het behalen van je prestatie . ROME . Geniet er van

Astrid 2017-07-13 20:39:36

BRAVO TONIO !!! Je hebt het (weer) gepresteerd ! Ongelooflijk, wat een "ausdauer"! Ben je nu wel een beetje aan het eind van je Latijn? Zou jammer zijn want dat kan in Rome nog wel van pas komen...(grijns) Volgens mij voel je je nu, terecht, heel trots en tevreden. En als over een paar dagen P. zich bij je voegt ben je volgens mij toch wel enigszins "on top of the world". Geniet samen van de goede dingen van La Bella Italia, daar ben je wel aan toe en P. ook wel, denk ik. Het is jullie van harte gegund. En als jullie weer veilig en uitgerust terug zijn wacht je hier vast een warm bad van bewondering. Tot dan!

Marleen 2017-07-14 07:36:42

P.S. Mooi ontvangstcomité had je daar...!

Marleen 2017-07-14 07:48:39

Van harte gefeliciteerd! Echt een topprestatie!! Die extra kilo's zijn er inmiddels wel af. Veel plezier nog in Rome en het Italiaanse eten. Ik wens jullie een fijne (fiets?)vakantie toe. Hopelijk koelt het wel ietsje af daar.

Marjolijn 2017-07-14 09:03:25

Je hebt weer eens een grote prestatie geleverd en vele laten genieten van je ervaringen en leuke en kleurrijke verhalen. Nog enkele dagen dan is Patricia gearriveerd om saampjes te gaan genieten van een heerlijke vakantie. Jullie zijn welkom om de verhalen met ons te willen delen bij terug keer in Holland. Onder een genot van een Italiaans hapje en drankje. In Italië smaakt het vast beter dan hier. Fijne tijd gewenst. Ciao, ciao.

Jeanne 2017-07-14 10:43:48
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.