ZIN of ONZIN

Duitsland, Börchen

Realistisch
Vleesloos eten is onderweg niet zo eenvoudig. Duitsers houden immers van Schweinebraten, Schnitzels en Bratwursten. Jaarlijks worden er een miljard van deze Wursten geproduceerd en dat terwijl wij nog steeds een tartaartje bij ons hoofdgerecht eten. Denk je na over vleesconsumptie en bijvoorbeeld nutteloze vliegreisjes? Willen wij wel graag weten wat we eten en wat de belasting daarvan is voor het milieu?
Bij duurzaamheid gaat het vaak over zaken als milieu, energie, uitstoot of over technieken die een bijdrage kunnen leveren aan een groenere toekomst. Wat is mijn motivatie. Houd ik me bezig met duurzaamheid of dierenwelzijn?
“De zeespiegel gaat anderhalve meter stijgen binnen een mensenleeftijd.”
“Mwah, 100 jaar is wel een eind van me bed.” Wie weet ontdekken ze wel technieken om de afbraak van het milieu te remmen of stoppen.
Of ben ik meer bezig met dierenwelzijn?
“Waar gaan al die kalfjes in die vrachtauto naar toe, Papa met die neuzen tussen de planken?”
“Fijn naar een ander weiland waar hoger gras staat, schatje.”

We zijn niet gemaakt voor gevaar op lange termijn. We springen op bij geritsel in de bosjes; een ramp over 100 jaar kan ons weinig schelen.
Ik ben optimistisch zonder al te veel hoop. Het lijkt strijdig, immers optimisme gaat over het hier en nu en hoop is een verwachting, maar het past me.


Magisch
In de schemering stond ik naast mijn tent, keek naar de maan en had wat simpele gedachten. Waarover ik hier niet verder zal uitweiden. Opeens voelde ik een natte neus tegen mijn rechter bil. Door mijn boxershort heen. Het was foute boel en ik durfde niet om te kijken. Een diep gegrom was hoorbaar. Soms hoorde ik het wezen even weglopen, vervolgens hoorde ik het geluid van een korte aanloop, het remmen en dan weer die natte neus tegen mijn kont. Ik stond verstijfd en filmbeelden van roekeloze akties met Lethal Animals van Crocodile Hunter Steve Irwin en onze nationale paljas Freek Vonk schoten door mijn hoofd. En toen was het opeens afgelopen. Een korte draf en weg was het.
Een magische ontmoeting tussen mens en dier.


De weg: https://youtu.be/zi_ESC4lvjc

Geschreven door

Al 9 reacties bij dit reisverslag

Prachtig geschreven Ton, en zo leuk om te lezen! Goeie reis nog, met veel mooie ontmoetingen!

Marja Huijsman 2018-06-21 19:47:52

Ton, Wat een verhaal. Ben wel nieuwschierig wat voor verschijning het is geweest. Hoop dat je oren inmiddels zijn opgedroogd, niet te vergeten, was het een droom of werkelijkheid? Advies van Ted, hou altijd een spiegel bij de hand dan zie je wat er achter je allemaal gebeurt. Was vast geen roofdier anders hadden we geen nieuw verslag ontvangen. Groetjes, en met beide voeten op de pedalen.

Jeanne 2018-06-21 19:49:30

Boeiende verhalen van wat weer een mooie trip gaat worden. Kijk er naar uit. Doe me een lol en hou het heel, veel fietsplezier.

Han 2018-06-21 20:33:05

Ton dat was dan al je eerste avontuur en gelukkig liep het goed af. Jammer dat je niet weet wat het was. Zou mij steeds bezighouden. Goede reis verder.

Lida 2018-06-21 23:07:19

Waarom wilde je nou niet spelen, 2x een verzoek of was je bang dat hij bij je wilde slapen.ha ha

Jopie 2018-06-22 09:35:15

Ben wel benieuwd naar die natte neus Ton? Maar het verhaal zoals je dat optekent is de waarheid als een koe. We zijn ons weinig bewust hoe we onze natuur aan verkloten zijn.

Henk. 2018-06-22 11:28:01

Geniet weer van je verhalen en je filosofische bespiegelingen Ze zijn weer prachtig! En wat een spannend avontuur zo in de vallende avond! Toch een beetje jammer dat je niet voorzichtig even hebt omgekeken; nu zullen we nooit weten welk (mythisch?) wezen jou in de "Deutsche Dämmerung" benadert heeft. Zucht.......

Marleen 2018-06-22 12:11:23

Schatzie: ik had bedacht dat het mogelijk n wolf zou kunnen zijn, die na snuffelen bedacht dat hij niet van vegetariers houdt. Helaas .... het bleek n broodje Aap, maar wel n heel erg grappig broodje!

Patricia 2018-06-23 08:51:49

Ben inmiddels bezig je reisverslag te lezen. Zitten al hele mooie verhalen in je verslag. Blijven je volgen. Wel jammer dat we je niet hebben kunnen uitzwaaien. Maar dat komt goed.

ilonca 2018-06-30 16:07:51
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.