Dag 3. Rondje fietsen vanuit camping "de Jutberg". (47 km).

Nederland, Laag-Soeren

Wederom heerlijk geslapen, vandaag moeten we de spullen weer inpakken en gaan daarna hier nog een rondje fietsen.
Marius gaat eerst de verse broodjes halen, lekker dat gaat er wel in, het wordt zo langzaam aan een vast ritueel, gebakken ei met spek op zondagochtend : )
Ik heb ondertussen koffie gezet en ben begonnen met opruimen, binnen no time is alles opgeruimd en in de auto en hebben we onze buikjes vol en zijn klaar om te gaan.
Auto op de parkeerplaats gezet, uitgecheckt en klaar om weer lekker te gaan fietsen, het is droog, wel wat regen voorspelt, maar gelukkig niet zo als gister.
We vertrekken met best mooi weer, maar al snel valt er wat regen, niet veel maar het ziet er wel erg dreigend uit, dus op een gegeven moment toch de regenjas aan en mijn regenbroek uitgeprobeerd.
Broek zit prima, het is een halve broek tot op de knie en alleen aan de voorkant, ideaal en scheelt ook met de kou.
We gaan richting Doesburg, hier zijn we een aantal jaren geleden ook geweest met vrienden en hebben daar een leuk en gezellig weekend gehad.
We hebben toen de lokaal beroemde mosterdsoep op en 's-avonds een kookworkshop gevolgd.
We hadden toen wel mooier weer.
Maar geen klagen, we hebben best goed weer, af en toe wat regen maar dat is niet veel, ook af en toe zon, tussen de wolken door. We hebben een afwisselende route vandaag, we rijden door woonwijken, weilanden en bos, dus heel gevarieerd, uiteraard komen we hier ook weer zeer regelmatig maisvelden tegen, die hebben we de afgelopen weekeinden overal gezien, nooit geweten dat we zoveel mais in Nederland verbouwen.
We rijden door naar Bronkhorst, leuk klein dorpje, waar veel bezoekers komen, het lijkt alsof je hier nog een beetje het oude dorpsgevoel krijgt.
We stoppen bij een terras voor koffie met gebak, de zon begint te schijnen, perfecte timing.
Op het terras is het gelijk druk, fietsers en een groep motorrijders (uit de buurt van Schijndel), koffie net op en dan begint het weer te regenen, dus weer snel de jas aan en verder.
Op een gegeven moment was er even een minpuntje van de dag, we moesten oversteken bij een kruispunt, stoppen en te laat mijn linkervoet losgeklikt en ja hoor daar viel ik om.
Ik neem aan dat de mensen die tegenover het kruispunt voor het raam bij een restaurantje zaten, het vast grappig vonden om te zien.
Ik heb nl. ook wel soortgelijke voorvallen gezien en dat ziet er meestal wel grappig uit.
Je staat stil en valt dan in een soort van slowmotion om en je kunt er niks meer aan doen, dus je berijpt dat ik daar niet wilde gaan zitten om wat te eten!
We hadden bedacht om onderweg nog ergens te eten, maar ook vandaag gingen we als een speer, we kwamen daarna niet veel tegen onderweg wat er zo gezellig uit zag dat we wilde stoppen.
Marius was bezorgd hoe het met me ging, ik was alleen maar benieuwd hoe het met mijn fiets was, gelukkig viel de schade mee. Blauw been, maar dat heelt vanzelf weer.
We genieten er weer van om lekker buiten te zijn, ik ben zo blij dat we zoveel weekenden hadden ingepland.
Jammer dat dit voorlopig even het laatste weekend is dat we kunnen fietsen.
Uiteraard fietsen we door de week ook wel naar het werk e.d., maar dat is toch anders, deze weekendjes weg zijn leuk en we zien veel van Nederland.
Neem nou bv. onderweg komen we door Eerbeek en daar is het druk bij het spoor, veel mensen die komen kijken naar de stoomtreinen (die we overigens tot op de camping horen). Er zijn festiviteiten rondom het veertigjarig bestaan. Kijk maar eens hier https://youtu.be/j4OojUBuGuA .
Eenmaal terug bij de camping, nog even een bakkie gedaan met bitterballen, normaal met een biertje, maar ja we moeten nog met de auto, dus koffie met ballen. (eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik ze met bier wel lekkerder vind smaken).
Fietsen op de auto geladen en richting huis, het zit er jammer genoeg alweer even op!


Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Was het leuk????

Louis 2015-09-06 17:26:41

Nou, dat was dus weer een top-weekend ! En dat Doesburg-memorabele-verhaaltje is leuk om te lezen. Groetjes, XXxx

Hielke en Nelly 2015-09-09 20:30:57
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.