Oneindige vlakte.

Spanje, Moratinos

Buenos Tarde Amigo,s.
Vannacht weer goed geslapen.
Het is nu s,nachts ook stuk kouder. Afgelopen nacht was mijn slaapzak net voldoende. Was in dubio om een deken erbij te pakken. Die liggen hier en mag je pakken als het koud heb. Ik vind het nooit zo fris. Ik krijg altijd de kriebels ervan dus stel het zolang mogelijk uit. Gisteravond de route bekeken en de eerste 17 km geen voorzieningen. Had wat proviand ingeslagen en mijn ontbijt bestaat uit 4 joghurtjes en een slok water. Half 8 staat ik buiten. Aarde donker. Pelgrims zijn opzoek naar koffie of de route. Ik zoek ook de route op en ga lopen. 11 graden. Heb alles weer over elkaar aangetrokken. Sommige hebben een ijsmuts op. Het stadje uit en ik kom op een lange weg waar enkele dagen geleden een nieuwe asfaltlaag is aangebracht. Het loopt lekker. Dan begint er een stenig pad tussen afgemaaide graanvlakte en zwarte zonnebloemen. De weg is lang en eenzaam. Ieder worstel zich door deze saaie kilometer. Ik moest me er echt doorheen bijten. Onderweg een picknicktafel. Er zit een pelgrim maar daar kan ik ook nog wel bij. Ik leg al mijn lekker dingen op de tafel, o.a. een paprika, en maak mij broodje klaar. Vraagt die Spanjaard of ik ook gaat koken? En wijst naar mijn paprika. Ik maak hem duidelijk dat ik deze rauw eet. Nou dan hadden jullie zijn gezicht moeten zien. Hij draaide zich gauw om en maakte dat hij.weg kwam. Volgens mij werd hij al met zijn gedachten over rauw eten van een paprika misselijk. Wat ook een probleem is dat je ook een keer je broek moet laten zakken. Op die vlakte met allemaal pelgrims om je heen. Ik moet zeggen daar wordt je ook makkelijk in. Iedereen heeft dat probleem. Maar je kiest toch voor het juiste moment. Kan het? Word ik niet gezien? Zitten!
Onderweg zie ik ook pelgrims met een klein rugtasje. Deze pelgrims doen hun rugzak of koffer op transport naar de andere Albergue. Ieder maakt zijn keus hierin. Het is een service op de camino waar elke pelgrim gebruik mag van maken. Ze hebben het een stuk makkelijker. Ik kan soms ook niet begrijpen dat pelgrims die gepasseerd ben ineens in een dorpje al achter een biertje zitten. Lopen ze dan een andere route? Lopen ze over de weg? Ik moet dat los laten. Ieder voorzich. Eindelijk zie ik in de verte een kerktoren. Calzadilla de la Cueza inzicht.
Cueza is een rivier die hier stroomt en gedeeltelijk droog legt. Dan 6 km naar Ledigos. Route loopt langs een weg en halverwege is het middelpunt van de Camino Francés. Ronceval-Santiago. Langs het pad zie ik veel tijm en rozemarijn groeien. Heerlijk ruikt dat. Vandaag onderweg geen pelgrim gesproken wel begroet maar geen gesprek. Ik loop zo mijn eigen weg en geniet er echt van. Straks in herberg spreek ik ze wel weer. Na Ledigos nog 6 km naar Moratinos waar ik.een slaapplek heb gereserveerd. Inmiddels weer warm, geen schaduw, pet op me hoofd even nog een klimmetje maken. Als ik over de top ben is het zo 500 meter naar beneden en kom in zeer gezellige albergue. Wordt leuk ontvangen. Krijgt een heerlijk bed en dan ontspannen in de tuin. Jammer, van korte duur. Ik word gek van de vliegen. Ze vliegen zelfs je neus in. Ik was vanmiddag de 2de pelgrim die arriveerden. Heb de andere binnen zien komen. Pelgrims die ik al ken maar ook weer nieuw voor mij. Er is een Nederlandse jongen van 24 jaar. Weet even niet wat hij verder moet doen na zijn studie en is de Camino gaan lopen. Ik had hem gisteren al gezien met die Italiaan die vannacht naast me lag. Hij had gehoord van de jongen hoe oud ik ben. Lachen. Ja jongen ik zou je Oma kunnen zijn. De hospitalero staat achter het fornuis en we gaan straks gezellig met elkaar eten. Morgen loop ik naar
El Burgo Ranero. 28 km. Heb een bed gereserveerd bij Hostel El Pelegrino. Misschien zondag naar Leon. Dat beslist ik morgen. Vandaag niet zoveel foto,s gemaakt. Was ook eentonig al die vlakte. Lieve mensen, het gaat goed met mij. Geen pijntjes of mankementen. Alleen hier last van vliegen.
Dikke kus. Lida

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Wel blijven opletten met die Spaanse vliegen, je weet maar nooit 😃😘

Maartje 2021-10-01 20:18:18

Hé leuk Lida. Morgen naar El Burgo Ranero. Heb ik geslapen in 2002 (🙄 zo oud al …). Toen was er naar één Alberque . Wachten tot 19.00 uur of het goed was dat je als fietser mocht blijven. Lopers gaan voor. Fietsen de trap op op een terras. De kamer van een medewerkster die voor €25,- ergens anders ging slapen. Toen was €25,- nog Fl 50,- ….. succes !!

Hans van der Stelt 2021-10-01 20:20:04

Lieve Lida, Jammer he zo saaie tocht. Ik denk dat toch aardig wat pelgrims smokkelen. Dat je spullen worden gebracht naar de volgende locatie lijkt mij wel lekker. Hier is het herfst hoor wind en heel veel regen. Hopelijk vandaag een dag met mooie vergezichten ,mooie natuur en leuke mensen. Gisteravond naar de Dolly Dots geweest,super leuk was het. Dikke kus Yvonne

Yvonne 2021-10-02 17:24:43

Ja, die "saaie"stukken horen er ook bij. Ik vond dat soms wel fijn. Verstand op 0 blik op oneindig. Wat is de camino toch een geweldig iets om jezelf op een andere manier te leren kennen. De ellende is dat het zo verslavend is je wil steeds weer😄. Hoe is het eigenlijk met je schoenzolen, houden ze het nog of loop je zo ongeveer op je sokken🤣.

Frea 2021-10-02 19:25:21
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.