Farfa - Montelibretti

Italië, Montelibretti

Buongiorno, Buonasera,
Onze dag begon vandaag met het bijwonen van de mis bij de nonnen. Voor ons speelt een non op het orgel en er wordt mooi gezongen tijdens de viering. Ik verstaat er niets van. Daarna kunnen we ontbijten. De nonnen hebben heerlijk brood. Niet dat droge wat je vaak in restaurants krijgt. Maar inmiddels kan ik ook dit brood smakelijk krijgen. Olijfolie en zout op het brood strooien en het smaakt een stuk lekkerder. Tijdens het ontbijt lopen de nonnen met van alles te sjouwen uit de kapel. Misschien was het wel de laatste dag dat het open is??? Ik wilde eigenlijk tegen Corrie zeggen, ga jij maar alleen verder naar Rome, ik blijf bij de nonnen. Zo relaxte sfeer hier. Nee, ik zou iedereen verschrikkelijk gaan missen. Ik verlang nu al naar mijn kleinzonen om ze weer te zien. Verhalen van ze te horen van wat hun bezig houdt. De kindertijd van Anita en Koen terug zien in je kleinkinderen. O wat kan ik daar van genieten. En we hebben elkaar belooft: Samen uit, Samen thuis! Dus, wandelboots aangetrokken, rugzak op rug en 90 euro betalen bij de nonnen. Ja, ook de nonnentjes worden steeds commerciëler. Misschien wordt de kapel wel slaapzaal en kunnen ze nog meer pelgrims ontvangen. Wie weet??
We verlaten het kloostercomplex en gaan direkt een oud pelgrimspad beklimmen wat in een rechte lijn omhoog gaat. Het is een korte maar erg steile klim. Het is zonnig en helder. Vesten gaan al gauw uit. We komen uit bij een waterbak waar een hond staat. Hij blaft maar zit geen kwaad bij. Gelukkig want de schrik zit er bij mij.nog steeds goed in. Onze eerste stop is Fara in Sabina. Mooi plaatsje met prachtig uitzicht over het weidse landschap. Er staan hier kapitalen huizen. Lopen over landweggetjes met veel olijfgaarden. We komen een echtpaar uit Zutphen tegen. Zij hebben hier een appartement. Hij komt oorspronkelijk uit Den Haag. Hij vertelde dat er vroeger veel westlandse jongens bij hem in de klas zaten. Vaak in het Westland is geweest. Hij kwam ons als bekende Nederlander voor. Hij hield zijn zonnebril op, dat maakte het ook moeilijker om iemand te herkennen. Vandaag hebben we een stukje alternatieve route gelopen. Het zou 2 km korter zijn. De moeite waard om het te proberen. We moesten door een olijfgaarden en het ging fantastisch. Corrie vond het eng, die wil niet afwijken van de originele route. Zij keek letterlijk tegen een berg op en dacht straks moeten we weer klunen. Later waren erg blij dat we dit hadden gedaan. De lucht werd steeds donkerder en het ging na 14 drogen dagen plotseling hard regenen. Montelibretti licht al in ons vizier. Eerst nog omhoog klimmen. Want waar Mont voor staat ligt hoog. We bellen aan bij Due Gelsi waar we een bed hebben gereserveerd. Er wordt niet open gedaan en gaan het naast gelegen restaurant vragen of iemand de eigenaar wil bellen. Daar krijgen we horen dat de eigenaar er over een half uurtje zou zijn. We besluiten om alvast te gaan eten. Hoeven we vanavond niet meer weg. Ook eens fijn. Na eten gaan we naar onze kamer. Het is geen kamer, we hebben een heel huis we tot ons beschikking. Er zijn pannen en eindelijk kunnen we eitjes koken. Vanavond eten we aan de keukentafel gekookte eieren op toast. Heerlijk. Ja lieve mensen morgen hebben we nog een route van Montelibretti naar Monterotondo. 17 km Donderdag van Monterotondo naar Monte Sacro. Dan nog 10 km Die doen we met de bus. Moet te druk zijn om daar te lopen. Inmiddels is de terugvlucht geboekt. Zaterdag 9.05 vliegen we van Rome naar Brussel. Vrijdag gaan we Rome bewonderen en ons testimonium ophalen. Ik realiseer me dat het over een paar dagen is afgelopen. Ik sta meer te staren naar die prachtige vergezichten. Vanmorgen toen ik boven op de berg stond en ik de warmte van de zon voelde luisterde ik naar het lied Follow The Sun van Xavier Rudd en het raakte me allemaal zo. Corrie en ik hebben samen onze tranen laten gaan. Heel dierbaar om samen zo moment mee te maken en dankbaar dat we ook de kracht hebben om dit te doen.
4 weken lopen hier in een prachtige landschap. Gelooft me echt ik heb er geen woorden voor.

Follow The Sun
Volg
Volg de zon
En waarheen de wind waait
Als deze dag voorbij is

Adem
Adem in de lucht
Bepaal je doelen
Droom zorgvuldig

Morgen is een nieuwe dag voor iedereen
Een gloednieuwe maan, gloednieuwe zon

Dus volg
Volg de zon
De richting van de vogels
De richting van liefde

Adem
Adem in de lucht
Koester dit moment
Koester deze adem

Morgen is een nieuwe dag voor iedereen
Een gloednieuwe maan, gloednieuwe zon

Als je voelt, dat het leven op je drukt
Als een zwaar gewicht
Als je voelt, dat deze krankzinnige samenleving
De spanningen doen toenemen
Ga wandelen naar de dichtstbijzijnde oever
Onthoud deze plek
Vele manen zijn opgekomen en ondergegaan, lang
Lang voordat jij kwam
Dus, waarheen waait de wind
Wat zegt je hart

Lieve mensen, ik hou van jullie allemaal.
Ik ga nu lekker slapen en dromen over deze prachtige dag. Dikke kus Lida.

Geschreven door

Al 10 reacties bij dit reisverslag

Lieve Lida en Corrie, heel veel succes en plezier in deze laatste dagen in Italië. Wat jullie gedaan hebben is top en een reis van jullie leven. Dit zullen jullie nooit vergeten. Tot gauw!! Groetjes Maria

Maria 2019-10-15 22:19:20

Succes Lida en Corrie,de laatste loodjes wegen vaak het zwaarst maar jullie zullen deze dagen zeker nog genieten, ik heb genoten van alle verslagen, tot ziens!

joke v holstein 2019-10-15 23:42:35

Beste Lida en Corrie, Wat hebben we allemaal weer genoten van jullie ervaringen, maar ook de vele mooie foto's. Aanstaande vrijdag is DE dag om het testimonium te ontvangen. Sei speciale.

martin pols 2019-10-16 01:17:07

Geniet ervan ! Mooie ervaringen ! Hou de beelden maar goed in jullie gedachten , dit raken jullie niet meer kwijt 😘

Anita 2019-10-16 07:42:45

Pet af voor jullie beiden, geweldig, bijna volbracht, jammer dat Rome er een beetje bekaaid af komt, met maar één dag. Fijne dagen nog Lida en Corrie, geniet van al het moois wat Italië te bieden heeft. Addio

Jeannette 2019-10-16 09:25:52

Lida ik hoop dat de laatste loodjes niet de zwaarste zijn! Dat het alleen maar genieten is met nog meer mooie herinneringen om mee te nemen, in je hoofd en in je hart... Zet hem op! De paden op, de lanen in.

Astrid 2019-10-16 10:11:16

Nog even, eindigen jullie bij het Vaticaan ??

Maartje 2019-10-16 13:23:55

Beste Lida, Drink maar een lekker wijntje bij Popie Jopie! Hartelijke groet, Martin Pols.

martin pols 2019-10-16 19:11:19

Lieve Corrie en Lida, Gelukkig dat je niet bij de nonnen bent gebleven. Clienten en wij kunnen je noet missen. Was die bekende, niet Sjoerd Plezier ,hij komt uit de Hoek. Of Karel de Graaf. Nou meiden, nog even volhouden en dan hebben jullie het volbracht. Diep respect voor jullie. Liefs yvonne

Yvonne 2019-10-16 21:27:26

Succes voor de laatste meters en vooral genieten van het laatste stukje en vanavond een feestje bouwen.

Ria van der Valk 2019-10-17 09:41:50
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.