Rustdag!

Spanje, El Burgo de Ebro

Buenos tarde amigos,

Vandaag zou ik dus voor zo 14 km gaan naar El Burgo de Ebro. Ik was om half 12 hier in het dorp. Eerst naar het gemeentehuis voor info albergue. Er werd mij verteld dat ik over 1 uur moest terug komen voor de sleutel. Eerst dan maar wat drinken en eten. Daarna ik weer terug en de sleutel lag klaar. Ik heb weer een leuk kippenhok. Geen Van der Valk accommodatie.
Het is schoon maar heel klein. Er staan hier 4 bedden. Ik ben nog steeds alleen. Ik zit in een straatje en heb mijn deur open gezet. Heb geen airco. Alleen een klein raampje en de deur. Ik moet niet de sleutel vergeten als ik er uit gaat want dan kan ik niet meer naar binnen. Dus zit de sleutel in mijn broekzak. Ik heb de ervaring dat ik zulke hokken altijd goed slaapt. Komt vast goed. En zo niet het is maar een nachtje. De prijs is 0.00 euro. Ja, dan heb je niets te zeggen. Onderweg hier naar toe heb ik weer veel moois gezien. Het is echt heel bijzonder om in zo dal te lopen. Rechts zie je de Pyreneeën en links het Iberische gebergte. De rivier de Ebro ligt in de breuk van het Europees continent en het Iberisch schiereiland. Echt heel bijzonder. Eerst ben ik vanmorgen nog Fuente de Ebro ingelopen en heeft nog een paar foto,s gemaakt. Zag er allemaal gezellig uit. Bij een gezondheid centrum stonden mensen in de rij. Mondkapjes op en het personeel was beschermd gekleed. Hier dragen de mensen nog hun mondkapje consequent. Personeel in bars lopen altijd met mondkapje. Als je wat wil gebruiken in een bar of restaurant dan ga je naar binnen met een mondkapje. Zo gauw je zit mag het af. In de straten zie ook mondkapjes. Overal staan flessen met ontsmettingsmiddel. In Nederland gaat de 1,5 meter afstand verdwijnen heb ik gelezen. Eind september is alles weer normaal op een paar maatregelen na.
Hopelijk blijft het goed gaan. Ook veel kleine vogeltjes tegen een gevel van een huis. Zo leuk.
Vandaag hadden ze regen voorspeld. Regen heb ik niet gezien of gevoeld, wel een regenboog gezien. Na zo 8 km kwam ik bij een industrieterrein. Fabrieken en veel vrachtwagens. Opeens zie ik langs de weg een nederlands nummer bord. De vrachtwagen staat met een draaiende motor langs mijn route. Ik er naar toe. Eindelijk weer even Nederlands praten. De chauffeur kom uit Uden. Hij zet zijn motor uit en gooit zijn deur open.
Hij zegt dat hij net klaar is met laden en gaat terug naar Holland. Vrijdag is hij weer thuis. Hij heeft machine onderdelen als vracht.
Hij vraagt natuurlijk wat ik hier doet. Even denk ik zal ik instappen???? Nee hoor, geen haar op mijn hoofd die daar aan denkt. We zeggen elkaar gedag en wensen elkaar een goeie reis. Hij onderweg en ik onderweg. Hij voor zijn werk, gezin of weet ik veel. Ik voor mijn plezier. Nog even zwaaien en dan zet ik de pas er weer in.
Na de het industrie kwam ik weer op een pad met veel stenen. Mensen wat heb ik de afgelopen dagen veel stenen onder mijn zolen gehad. Je ben altijd op zoek waar er minder liggen. Soms is dat in de midden of aan de zijkanten van het pad.
Ik hoop ook dat mijn schoenen het blijven doen. Als ik naar het profiel kijk, dan weet ik het zo nog niet. Ik moet zeker nog zo 800km. Ik zie het wel. Komt nog wel in steden waar ik evt nieuwe kan kopen. Plotseling zie ik een op een stuk land heel veel ooievaars. Zeker wel honderden. Een boer is zijn land aan het ploegen. Ik kom dichterbij en wat gebeurt er? Er begint er een met vliegen en toen gingen ze allemaal vliegen. Zo mooi. Ik natuurlijk weer te laat met mijn camera. Toch heb ik nog wat kunnen vastleggen. Later toen ik het dorpje was werd ik door een meneer geattendeerd op dat er zoveel ooievaars in de lucht zijn.
Misschien ga ik morgen nog meer zien. Of de flamigo,s. Genieten van alles om me heen doe ik echt wel. Vanavond ben ik nog even die stadje of dorpje ingelopen. Ik zie toch wel veel hard werkte Spanjaarden. Ze l even eenmaal anders. Dat komt ook door het klimaat.
Ik zag ook nog een stel pelgrims die een overnachting plek zochten. Ze waren net in gesprek met iemand aan de telefoon. Dat was positief Anders had ik ze toch hier gehad. Moet er eigenlijk niet aan denken in zo kleine ruimte. Maar delen had ik gedaan. Dan de deur maar open zetten. Die blijft nu vannacht dicht. Drie x op slot. Ik heb een magnetron maaltijd op en het smaakte nog ook. Een lekkerbek in tomatensaus. Stuk brood erbij en de pelgrim kan er weer tegen. Morgen Zaragoza. Ik ga vroeg lopen.
Ik wil straks nog even de hoogtepunten van de stad doornemen. Alles zien zal niet lukken. Dat hoeft ook niet. Ik ga er van genieten. En dan op naar Logroño. Daar waar ik met Mike en Mart ook geweest ben. Ben erg benieuwd wat het mij doet. Lieve mensen. Ik ga er weer een eind aan breien. Veel dikke kussen voor jullie allemaal. Groet Lida

Geschreven door

Al 7 reacties bij dit reisverslag

Lieve lida, je gaat als een trein, al richting logroño! Voor mij een dubbele herinnering, daar lag ik in het ziekenhuis na de val op m'n camino. Maar wat zou ik daar graag nu samen met jou zijn. Blijf genieten😘 Buen camino😇👣

Frea 2021-09-15 20:27:10

Jemig wat slaap jij in een hok vannacht. Het zal vol liggen ,dan is het echt een kippenhok. Wat zal dat mooi geweest zijn zeg doe ooievaars,dat is echt uniek. Eet je wel genoeg vitamientjes ,Lida. Dat je nog niet bent gevallen op die ongelijke paden. Ik ben benieuwd hoe de stad Zaragozza is. Hier in Nederland ook nog steeds goed weer,heerlijk genieten nog. Nu lieverd ,morgen moet je vroeg op ,loop voorzichtig en vooral genieten. Dikke knuffel

Yvonne 2021-09-15 21:20:04

Heerlijk elke avond loop ik een stukje met je mee en zie het voor me. Lekker genieten Lida!! Ik ben trots op je!! Groetjes en succes weer morgen...

Ilona 2021-09-15 22:27:53

Mooie verhalen weer Lida, ik kijk er iedere dag naar uit. Groetjes.

Marian 2021-09-15 23:33:47

Weer een topdag! Ga zo door!!

Hans en Ine 2021-09-16 09:34:33

Fijn dat het zo goed gaat. Dikke kus van je zus. XXX

Ine 2021-09-16 10:33:00

Lida ik ga je vanaf nu volgen. Leuk. Ook de verhalen die je schrijft. Maar ik geef niet elke x dag een reactie hoor? Succes en geniet. Maar dat lukt jou wel.

Rita vd Ende 2021-09-17 17:48:37
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.