Voetenbad & close to the end

Spanje, O Pedrouzo

Dag 81
Maandag 6 juni
Voetenbad

We hadden gehoopt de morgen te starten met een lekker gebakken eitje als ontbijt. Het enige wat we konden krijgen was geroosterd stokbrood met jam. We kregen een kleine flashback naar Frankrijk, maar we hadden wat in onze maag om van start te gaan.

De weersvoorspelling was dat het tot een uurtje of 10 zou regenen. Toen we vertrokken viel er wat motregen. Gelukkig hield deze snel op en kon ik m'n poncho weer opbergen. Papa neemt altijd net iets meer risico en had zijn poncho daarom nog in z'n tas zitten.
De route was een stuk minder druk dan de andere dagen. Of het nu kwam omdat er het weerbericht niet best was of het gewoon toeval was weten we niet. Maar het liep heerlijk. Op sommige plekken waanden we onszelf weer even alleen in de natuur.

Voor we het wisten hadden we 15km gelopen en werd het tijd voor een pauze. We zochten een leuk terrasje op en kozen een plek in de zon. (Die scheen inmiddels weer)
De eigenaresse vertelde dat ze de beste hamburgers van heel de camino maakten en op haar advies bestelden we deze dan ook.
De dame had niet gelogen, we hadden nog nooit zo'n lekkere burger op!
We bleven een hele poos zitten om niet te vroeg op de volgende slaapplaats te arriveren.
Terwijl papa zorgden voor de stempels op ons pelgrimspaspoort deed ik de nodige boodschappen. De laatste 100km moet je verplicht 2 stempels per dag op je kaart hebben, anders krijg je straks je Compostelle niet.

Onderweg kwamen we weer een donotivo tentje tegen. Daar kochten we een bakje kersen en druiven.

Om 14uur kwamen we aan in Ribadiso da Baixo. In ons boekje omschreven als een idyllisch dorpje. En dat was het zeker! We hadden zonder dat we het wisten de mooiste Albergue geboekt. Boven op een heuvel lag de recent gerenoveerde slaapplaats.
Het was er zo mooi verzorgd dat het wel een hotel leek!
Er was een heerlijk voetenbad dat uitzicht had over een vallei en bergen overal waar je kon kijken! Wat een bijzonder mooie plek! We genoten met onze voeten in het koude water van een pilsje en een cola.
Daar kwamen we aan de praat met een Italiaans stelletje. Toen onze voeten bijna helemaal gerimpeld waren besloten we een wijntje op het terras te doen. De middag vloog voorbij met deze leuke mensen. We spraken af in de avond samen te eten.
We kozen het beste plekje van het terras waardoor we tot half 10 in zon konden zitten.
Dit was een bijzondere plek om twee dagen voor het einde te verblijven. Papa en ik genoten nog even in stilte van het uitzicht voordat we gingen slapen.

Deze dag liepen we 28 km in totaal hebben we nu 2403km gelopen.


Dag 82
Dinsdag 7juni
Close to the end

Vanmorgen werden we gewekt door koorgezang. Het was het geluid van de wekker van onze Italiaanse vrienden. Rustig stonden we op en maakten we ons klaar om te gaan beginnen aan de voor laatste dag. Heel raar als je je beseft dat je nog maar twee dagen hoeft te wandelen om je doel te bereiken.

We vertrokken met goede zin in de mist. Het beloofde een mooie dag te worden als de mist rond 10uur zou wegtrekken. Gelukkig gebeurden dat ook en konden we na 2 uur wandelen lekker het terras op. We bestelde een koffie en een thee. Helaas werd mijn thee in een stalen beker geserveerd waar wij de hond nog niet uit zouden laten drinken. Als je met je vinger over de rand ging kwam de zwarte smeer eraf. Er dreef zelfs olie over mijn theewater. We besloten deze pauze kort te houden.

Vandaag ben ik gebombardeerd als klungel-smurf. Zowat elke steen waaraan ik me kon stoten pakte ik mee. Een paar keer kon ik mezelf nog net opvangen met m'n stok. Gelukkig konden we serieuze ongelukken daardoor voorkomen.

We liepen deze dag weer door kleine dorpjes waar voor het eerst in tijden veel boeren zaten. Papa dook her en der de stallen in om te zien hoe de boeren hier koeien houden. Het is volgens hem niks om jaloers op te zijn en lijkt wel 50 jaar terug in de tijd voor ons.

Na pauze twee was het nog maar 3 km lopen tot aan de Albergue die we hadden geboekt. We mochten zelf onze bedden kiezen en natuurlijk koos ons pap bed nummer 18 die toevallig nog vrij was. De laatste Albergue voor Santiago ook nog in een bed slapen met je geluksgetal erop, het kan niet beter;)

Ik deed wat boodschappen terwijl de was door ons pap gedaan werd. In de brandende middagzon (27graden) genoten we van een borreltje en een Spaans worstje.

In de avond zochten we een restaurantje toen we plots onze Italiaanse vrienden van de dag ervoor troffen. We besloten weer samen te eten met nog een aantal anderen.
Omdat we morgen wat vroeger op willen staan maakten we het niet te laat.

Vandaag plaatsen we bewust 2 verhalen. Morgen zal ik in de middag of avond ons blog schrijven zodat jullie de dag van aankomst ook gelijk van ons kunnen horen hoe het is geweest.

We vinden het best spannend als we aan morgen denken. We hebben geen idee wat we moeten verwachten en hoe we ons zullen voelen.. Één ding is zeker: morgen is ons doel bereikt en gaat onze droom echt in vervulling!
Voor nu sluiten we snel onze ogen in de hoop dat we lekker slapen en morgen fit opstaan.

Vandaag deden we een korte etappe van 22km. De voorlaatste dag zet dit het totaal op 2325km

Ps 1: Wat leuk dat jullie er bij kunnen zijn de 18de tante Emmy en Maarten. Alles gaat nog steeds volgens plan, dus de 18de lopen wij Alphen binnen.

Ps 2: Jack, wat leuk dat je een interview met me wil doen voor het ETZ blad. Natuurlijk zeg ik daar geen nee tegen. Ergens begin juli ga ik weer aan het werk. Zullen we dan even contact zoeken?

Geschreven door

Al 26 reacties bij dit reisverslag

Alweer een superdag achter jullie Morgen een dag met een gouden randje Geniet ervan en laat alles over je heen komen Zal zeker heel emotioneel zijn Doel bereikt !!! Slaap lekker Grtjs.Toos

Toos Roovers 2016-06-07 21:57:03

wat een mooie slaapplaatsen hebben jullie de laatste dagen geboekt het is jullie ook van harte gegund dat je even kan wegdromen in de natuur en met goede reisvrienden om je heen als ik jullie verhaal zo lees over de laatste dag morgen krijgen wij gewoon koude rillingen ervan zo voelen wij ons met jullie lot verbonden wat we jullie ook wensen is een heel mooie aankomst en geniet ervan want dit gaat de rest van jullie leven mee in jullie rugzakje GENIET ERVAN MORGEN GRTJS

Jan en Francine 2016-06-07 22:03:48

Nog één dag te gaan en zijn jullie een "levenservaring" rijker en wat voor één!!!! Ook wij, als thuisblijvers, voelen ons 'rijk' dat jullie dit met ons, via de prachtige verhalen, hebben willen delen!!! Op naar morgen, dat zal nog best emotioneel zijn denk ik, jullie beschermengeltje👼🏼 (ons mam,jouw oma) zal dit meebeleven, want ze heeft de tocht met jullie gedaan!!!❤️

Maria 2016-06-07 22:05:42

Wauw! Jullie zijn er nu echt bijna! Spannend! En wat gaan we jullie verhalen missen! Geniet van de bijzondere dag morgen. Groetjes van ons

Sander, Kim, Marie & Keet 2016-06-07 22:16:00

Moesten jij en jullie pap geen ruzie maken om bed 18?! Ik heb het ETZ blad alvast bij mij gereserveerd. Geniet van jullie laatste dag morgen!

Manon 2016-06-07 22:17:10

Geweldig wat jullie gepresteerd hebben. Nog 1 dag te gaan dan is jullie doel bereikt. Wij wensen jullie nu alvast proficiat voor morgen en geniet ervan!!!

Jan en Corrie Horevoorts 2016-06-07 22:26:25

Lieke ik blijf scherp en zal niet. Zeuren over dat nummer van dat bed. Maar wel een klein foutje. Dag 81 lopen jullie 28 km en komen op 2403 km. Wat verbaasd me dan: dag 82 lopen jullie 22 km en komen daarmee weer terug bij 2325 km. Kleinigheidje maar daarmee zie hoe scherp jullie verhalen worden gelezen.

Ome Toon 2016-06-07 22:50:43

Geniet morgen. Succes met de laatste dag en ben benieuwd naar je blog morgen.

Mieke puij 2016-06-07 22:54:36

Piet en Lieke Geweldig wat jullie presteren. Eigenlijk ben ik wel jaloers en kom ik graag eens langs om te kletsen over het hoe, wat en waarom. Ik ben heel benieuwd !! Goede terugreis alvast

Paul de Kort 2016-06-07 23:07:10

Fijne dag morgen! Welverdiend!

Femke 2016-06-07 23:20:43

Wat een geweldig knappe prestatie hebben jullie geleverd! Het was erg leuk om jullie tijdens jullie avontuur te volgen. Succes en vooral veel plezier met de laatste etappe!!

Mathieu & Karin Stabel 2016-06-07 23:24:04

Top dat jullie deze queeste nu bijna hebben volbracht! Als ik me in jullie probeer te verplaatsen: het lijkt me zo bijzonder om zowel het einddoel in zicht te hebben als het perspectief van het terugkeren naar huis, vrienden, werk..... . Veel intense uren nog toegewenst!!

Frans de Jel 2016-06-07 23:26:42

Piet en Lieke wat leuk om jullie verslag met regelmaat te kunnen lezen en de prachtige tocht te volgen.Wel een pittige maar jullie klaren het wel,daarbij de mooie foto's en het plaatje is helemaal rond geweldig hoor. Geniet samen nog van je laatste dag voor Santago. We wensen jullie een goede afronding en voor later een behouden thuiskomst. Hartelijke groet.G&M.

Marjanne en Guus (Ulvenhout) 2016-06-07 23:26:42

Morgen is het dan zover! Ik zit in ieder geval de hele dag deze pagina te vernieuwen, want ik kan niet wachten! Bijzonder zo de laatste wandeling tot jullie eind-doel.. Geniet ervan! Ik ben nu alvast ape-trots! X

Anouk 2016-06-07 23:48:36

Knap gedaan hoor! En het is zoals ons Maria al schrijft; ons moeder, jouw oma heeft, zeker weten, als beschermengeltje met jullie mee gereisd. Daarom toi toi toi voor morgen wanneer jullie het doel bereikt hebben, want dan zal er zeker veel emotie los komen! Super kanjers !!!!!!!!

Constance 2016-06-07 23:51:33

Zus, goed te lezen dat ik niet de enige klungelsmurf in de familie ben! ;) nu zijn we lotgenoten! Voor morgen: geniet!!!!! Met de in Nederland achtergebleven gezinsleden vieren wij morgen ook jullie prestatie en natuurlijk de trouwdag van papa en mama! Maak er een speciale dag van. Hele dikke kus

Silke 2016-06-08 00:06:06

Piet enLieke bijna jullie einddoel bereikt 👍👍👍👍. Voor morgen succes en vooral erg genieten van de laatste etappe we zullen jullie verhalen en foto,s gaan missen . Zijn erg benieuwd hoe de aankomst is we kijken al uit naar morgen .

Frans en Dymph 2016-06-08 00:07:06

Piet en Lieke Geweldig wij hebben jullie elke dag gevolgd en alles gelezen. Jullie kunnen trots zijn op wat je gepresteerd hebt. En ook wij zullen het missen als Wij zulke mooie verhalen niet meer kunnen lezen. Je hebt hele mooi stukken geschreven, en ook mooie foto's geplaatst. Succes morgen met de laatste dag naar Santiago, en als je op de 18 in Alphen aankomt zullen Wij om 15.00 uur hopelijk bij Jullie binnenkomst in Alphen zijn . Groetjes Nelly en Joost.

Joost Timmermans 2016-06-08 00:22:25

GEWELDIG Piet en Lieke, wat een prachtige tocht om op terug te kijken. Een herinnering voor het leven. Veel succes met de laatste etappe. KEEP CALM and ENJOY THE MOMENT !

Simona 2016-06-08 00:37:48

Succes Lieke en Piet, jullie droom zal morgen voltooid worden: een heerlijke, en vast wel emotionele dag gewensd. Bedankt dat we al die kilometers mee mochten lezen. Het was geweldig.

Paul en Pam 2016-06-08 00:40:15

Ik moest even wat verhalen inhalen en ineens zag ik dat jullie morgen al aankomen!! Wat super!!! Heel veel succes morgen & vergeet niet te genieten!!!☺️ Groetjes uit Ibiza!

Inge 2016-06-08 02:46:04

Lieve ome Piet & Lieke, Wat een bijzondere dag vandaag! En wat is de tijd omgevlogen. Ik vind het zo bijzonder wat jullie samen klaargespeeld hebben!! En o, wat zullen wij jullie verhalen straks missen! Veel succes en plezier vandaag! Op naar het eind-doel!! Lieke & Silke, Welcome to the club! Ik ben ook een echte klungel-smurf 😂😘😘

Fay, Thyn, Osc & Soph 2016-06-08 07:03:12

Lieke en Piet Geniet van jullie aankomst. Wat een prestatie hebben jullie geleverd en wat een mooie verhalen. Die zullen we gaan missen. Een goede thuiskomst.

Joke Loonen 2016-06-08 08:20:13

Inderdaad gaan we de verhalen missen. Geniet van de laatste kilometers. fijne dag gewenst

Hans en Jeanne 2016-06-08 10:43:54

Moet een bijzondere dag zijn vandaag. Vol emoties van blijdschap, herinneringen en waarschijnlijk ook een raar gevoel van afsluiting. Dat hebben jullie toch maar ff gedaan. Ben trots op jezelf en elkaar!

Linda 2016-06-08 13:04:23

He alphese kanjers ,succes nog met de laatste loodjes.geniet ervan,jullie hebben het verdiend.!!!

jef en renild 2016-06-08 13:54:40
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.