Vroege lunch

Frankrijk, Saint-Gor

Dag 47
Dinsdag 3 mei
Vroege lunch


Vannacht om half 12 lagen we beide wakker. Even kletsten we wat en ik besloot wat te gaan drinken. Al snel stond ons pap naast me. Na een paar uur slapen stonden we met z'n tweeën in de kleine keuken een glas cola te drinken en een koekje te eten. Daarna gingen we snel weer naar bed en sliepen we verder.

De ochtend startte bewolkt en we liepen over redelijk vlak terrein. Geen moeilijke klimmen, maar daarentegen wel een wat "saaier" landschap.
Tegen 10uur was de energie bij mij helaas weer eens ver te zoeken. Zo af en toe slaat dit fenomeen toe en baal ik er enorm van! Koude rillingen, zweten en duizelig zijn is geen pretje. We liepen door tot we in een dorpje kwamen waar een supermarkt was. Daar kochten we van alles wat ons energie zou kunnen geven en begonnen we aan een soort van uitgebreide brunch.
Dit pepte me weer helemaal op en de handschoenen en de sjaal konden weer in de tas verdwijnen. Mijn lichaam had weer energie om me op te warmen.
In de middag liepen we langs een minder eentonige omgeving en ook de zon kwam tevoorschijn. Dat liep een stuk prettiger.
Een aantal van de bewegwijzeringspalen ontbraken of waren niet meer zichtbaar door het lange gras. Papa besloot het de pelgrims die na ons komen wat makkelijker te maken door het gras rondom de palen plat te trappen of weg te slaan met een stok. Één paal was zelfs afgebroken en stond in onze ogen nu op een verkeerde plek. We kozen samen een logischere plek voor de paal en verzetten hem (zie foto)

Verder liepen we vandaag ipv langs de wijnranken meer langs de boomkwekerijen. We zagen vooral veel hazelnootbomen.

In Bazas aangekomen werden we geroepen door een vrouw die in een garage stond. Ze vroeg of we dorst hadden. En om eerlijk te zijn hadden we dat best wel. Ze nodigden ons uit mee naar binnen te gaan en we kregen een koude cola en koekjes. De mevrouw was een vrijwilligster vanuit de kerk die bij de lokale voedselbank voor gelovige hielp. Ze hadden een schuur vol met eten. Fruit, vlees, vis, drinken ze hadden het allemaal. In Bazas zijn bijna 300 gezinnen die hier gebruik van maken. We kletsten even en voordat we vertrokken kregen we nog een pak koeken mee voor onderweg. Inmiddels zijn we de tel kwijt geraakt hoeveel aardige, spontanen en vrijgevige mensen we zijn tegen gekomen. Maar telkens voelt het bijzonder.
Dit is echt iets waar wij zelf wat van kunnen leren!

In Bazas zochten we office de tourisme op en kregen de code van het refuge.
Het was een kamertje in de oude jongens school.
Onderweg naar het refuge kwamen we Peter weer tegen. Een Duitser die we gisteren en vandaag ook al zagen. Hij loopt enorm hard dachten wij. Maar nu bleek dat hij de grote wegen loopt en daarmee veel minder kilometers maakt.

In de refuge deden we de was die weer lekker buiten in de zon kon drogen. Daarna was het tijd om inkopen te doen. Voor morgen is het doel genoeg eten en drinken mee te nemen, maar dan met zo min mogelijk kilo's. We moeten 38km lopen en bijna alleen maar over een oude spoorbaan. We komen dan ook geen plekken tegen waar we kunnen bevoorraden. En we bereiden ons voor op een lang, recht pad.
Maar dat alles kunnen we aan omdat we een super Hemelvaartsweekend in het vooruitzicht hebben. Ons gezin komt namelijk donderdagmorgen aan in Roquefort. En daar nemen wij twee vrije dagen om samen te genieten!

Toen we terug kwamen van het boodschappen doen zaten Marcel en Elise in de tuin.
We dronken wat samen en genoten van de avond zon.
Papa en ik moesten nog koken. Vandaag op het menu: uiensoep, vissticks met spinazie en rijstepap.
Nog even belde we met het thuisfront en daarna sloten we snel onze ogen.

Vandaag liepen we 31km dat ons totaal op 1412km brengt.

Geschreven door

Al 21 reacties bij dit reisverslag

Succes met de wandeling over de spoorbaan en een heel fijn Hemelvaartsweekend. Geniet maar lekker van jullie 2 vrije daagjes met z'n allen!!

Constance 2016-05-04 17:25:28

Oooh wij snappen dat jullie daar ontzettend veel zin in hebben! Dat is zeker een goed vooruitzicht waardoor alles een tikkeltje gemakkelijker gaat. Succes met jullie tocht en geniet van het samen zijn😍

Giel & ilze 2016-05-04 17:42:47

Nou, nou wat vliegen jullie er over heen zeg! Wat zal het morgen toch groot feest zijn in Roquefort, zou de vlag wapperen? Wij wensen jullie i.i.g.een prachtig weekend toe samen en zorg daarna goed voor jullie tweetjes. Voorzichtig aftellen kan al beginnen?? Groetjes uit Portugal.

Wil en Mariëtte 2016-05-04 18:05:12

Dat wordt een gezellig weekend denk ik. Geniet er van dan kunnen jullie daarna weer vol met positieve energie weer verder. Fijne dagen. Groetjes vanuit Teteringen

Moniek 2016-05-04 18:22:20

Die oude spoorbaan is een saaie weg je wordt geplaagd door de muggen .maar daar integen komen jullie in Roquefort terecht dat is een hele mooie refeucio daar zou je met je gezin gerust kunnen slapen er is een aparte slaapkamer voor een coppel .en eten is er volop kanaar in het vet en een super grote keuken ik zou daar lekker met z'n allen gaan slapen gewoon doen , de plaats op zich zelf heeft ook veel mogelijk heden . Bon Camino van Hans en Anjes

Anjes 2016-05-04 18:49:23

Fijn, even een paar dagen rust met het gezin! Even relaxen en dan kunnen jullie er vast weer tegenaan! Geniet van elkaar! Groetjes

Jeannette Geerts 2016-05-04 19:04:18

Fijn weekend !!! Meer als verdiend 👍🏿

Amanda 2016-05-04 19:06:24

Jullie staat een fijn weekend te wachten met jullie familie. Dat zal lekker genieten zijn en bij kletsen, Wij vinden jullie verhalen iedere dag geweldig. Geniet lekker van jullie vrije dagen! Maurice & lia gulickx Reijntjens baarle Nassau.

Lia gulickx 2016-05-04 19:36:43

wat fijn voor jullie Piet en Lieke dat er zulke vrijgevige mensen zijn ,inderdaad daar kunnen wij nog eens wat van leren,Piet hier is het harstikke druk maar voor Jan gaat slapen moet hij langs de computer om voor jullie verhalen te lezen die jullie zo boeiend kunnen brengen (nog even naar Piet kijken zo zegt hij ieder keer weer) we wensen jullie een fijn week-end zo samen met de familie geniet ervan zo even een pauze dan kunnen de batterijen eens goed opladen GENIET ERVAN

Jan en Francine 2016-05-04 19:43:58

Piet en Lieke een heel fijn Hemelvaart weekend met de familie en heel veel succes met de verdere tocht. Groeten Piet en Chris.

Piet en Chris Toonen 2016-05-04 20:27:38

Lieke en Piet wij vinden t knap wat jullie doen. Geniet in ieder geval van elkaar . Dan heb je weet nieuwe energie om verder te gaan Gr Toos en Ad

Toos kleiren 2016-05-04 21:07:24

Nou dit weekend,krijgen jullie de kers op de taart,heerlijk met z'n allen samen,wat zal dat bijzonder zijn,geniet er lekker van,n paar daagjes "vrij"...zo verdient,zo gegund !!!!!!!!!!💞

Maria 2016-05-04 22:47:58

Het blijft leuk om jullie verhalen te lezen! Geniet van aankomend weekend!!

Saskia Mandemakers 2016-05-04 23:12:52

Je maakt vanalles mee onderweg Chapeau Grtjs.Toos

Toos Roovers 2016-05-05 01:54:22

Fijne dagen samen, lekker bijtanken en dan weer verder met jullie voettocht!! Succes!!

Ward de Jong 2016-05-05 07:51:36

Al heel veel kilometers gemaakt, dan hebben jullie een pauze zeker verdient! Fijn weekend! Geniet ervan!!

Renske v Opstal 2016-05-05 09:45:26

Geniet van het weerzien/ de hereniging!

Katrien en Marco 2016-05-05 10:25:08

Heel veel plezier samen. Het zal "raar" zijn voor jullie om even een paar dagen niet te lopen. Maar het zal ook zeker een heel fijn gevoel zijn om elkaar weer te zien. Geniet ervan en daarna vol goede moed en veel gespreksstof weer verder.

Karin Kennes 2016-05-05 12:30:49

Geniet van de vrije dagen met jullie gezin Lieke & Piet!!!!

Linda 2016-05-05 12:48:48

Een heel gezellig en hopelijk ook zo'n zonnig weekend gewenst als hier nu !! Geweldig om jullie te volgen, geniet van jullie bezoek en veel succes verder!! Ludgard van Hees.

Ludgard van Hees Martens/ Alphen 2016-05-05 13:29:10

Lekker genieten met z'n alle van jullie meer dan verdiende vrije dagen! Hopelijk is het daar net zo'n lekker weer als hier!

Inge 2016-05-05 13:51:32
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.