Dutje doet wonderen

Spanje, Villar de Mazarife

Dag 71
Vrijdag 27 mei
Dutje doet wonderen

Papa sliep heerlijk afgelopen nacht! Ik heb hem meerdere malen wakker moeten maken omdat hij lag te snurken;) Hij had dan ook wel het geluk dat hij het beste bed had gekozen. Die van mij was namelijk erg doorgelegen. Halverwege de nacht kwam ik er achter dat als ik op t randje van bed ging liggen het beter lag. Dus sliep ik alsnog redelijk.

Met veel bewolking in de lucht starten we de dag.
We kozen ervoor om op de weg te gaan lopen ipv op het smalle kiezelpad. Het was een beetje asociaal om de weg op te eisen, maar het liep zo heerlijk vlak onder onze voeten. Het was hartstikke rustig op de weg, dus we konden ook weer naast elkaar lopen ipv achter elkaar.

Na een uur lopen haalden we een Nederlandse vrouw in. We minderden even tempo en maakten een praatje. De vrouw vertelde dat ze samen met een vriendin liep. De vriendin had alleen last van blessures en een blaasontsteking. Om die reden liepen ze nu steeds hun eigen pad. Het verbaast ons echt hoeveel pelgrims we tegen komen die samen gestart zijn en toch besluiten alleen door te gaan. Dagelijks horen of zien we nieuwe mensen die dit meemaken. De ene door ruzie, de ander door blessures of een ander verwachtingspatroon. Dat doet ons beseffen hoe gelukkig wij mogen zijn dat er bij ons geen gekke dingen zijn gebeurd en dat we nog steeds goed samen door 1 deur kunnen.
Want wat zouden de afgelopen dagen met saaie wegen lang zijn geweest in je eentje.

Gelukkig verdween de bewolking snel en was er genoeg ruimte voor de zon. Dit maakte het landschap zonder hoogtepunten, zoals ons boekje het beschrijft, toch wat mooier. In de verte zien we alweer wat bergen opduiken. Dat aanzicht maakt ons blij, want klimmen betekent mooie uitzichten:)

Een uur voordat we pauze gingen houden kreeg papa het zwaar. Hij had last van een spiertje op zijn voorvoet. En dat in combinatie met het hoofd dat toch wel meer en meer op huis staat is niet best. De pauze kwam op een juist moment. We aten een stokbroodje met jam terwijl we op een bankje in de zon zaten. Papa was nog steeds wat moe en besloot een middagdutje op 1 van de bankjes te doen. Terwijl deed ik de boodschapjes voor de volgende dag. Na een half uur vond ik het wel mooi geweest en maakte papa wakker.
We hadden nog zeker 2 uur te lopen en des te langer we nu pauze hielden des te later we arriveerden op de slaapplaats.

Na de pauze hadden we beide minder opstart problemen dan de dagen ervoor! Dat geeft moed! Ik heb gisterenavond toch een beetje zitten vijlen aan het frommeltje huid onder mijn kleine teen. Wie weet heeft het geholpen.. En papa's middagdutje had hem in ieder geval goed gedaan.

Onderweg was een boer zijn akker aan het ploegen. In Nederland zie je dan een zwerm meeuwen op het veld zitten. Hier gebeurt het zelfde alleen dan met ooievaars die de wormen uit de grond halen. (Zie foto)

We liepen door nog twee dorpjes voor we aankwamen in Arcahueja. Net voor we het dorp in liepen vroeg een Spanjaard ons of we even zijn auto mee wilde aanduwen! Ik dacht nog: je durft wel zeg om daar pelgrims voor te vragen die er al zeker 30km op hebben zitten vandaag. Maar papa had minder twijfels en begon gelijk met alle kracht die hij nog had de auto voort te duwen. Toen kon ik natuurlijk niet achter blijven. Blij was ik dat we de auto alleen aan de kant hoefden te duwen. We moesten namelijk bergop en dat was nogal zwaar! De jongen was ons super dankbaar en dat gaf ons dan weer een goed gevoel.
Met de laatste energie die we nog hadden liepen we de heuvel op naar het centrum.

Het was maar goed dat we gereserveerd hadden aangezien er een aantal mensen voor ons doorgestuurd werden naar een hotel.

Op de binnenplaats legden we de benen omhoog en werkte we aan ons bruiningsschema;)
Na het douche was het tijd voor middagdutje nummero twee.
S avonds aten we een simpel menu'tje in de Albergue.


Vandaag legden we 31km af dit maakt een totaal van tweeduizend honderd twaalf km.

Inmiddels zijn onze vliegtickets voor de terug reis geboekt en kunnen we daarom met zekerheid zeggen dat we 18 juni om +/- 15:00uur het mooie Alphen in komen lopen!
Vanuit Santiago lopen we, als we nog zin hebben, door naar Muxia en Finnesterre. Daar houden we nog een paar dagen welverdiende rust, als ons lijf het daar ook mee eens is.

Geschreven door

Al 16 reacties bij dit reisverslag

Het eind is in zicht!!! Bedenk alvast hoe het is om Alphen binnen te lopen, je als helden/ toppers te laten verwelkomen πŸ˜ƒπŸ‘πŸΌ, als het de komende dagen saai is en de heimwee toeslaat. Nu moeten (Lieke je weet dat ik een hekel heb aan dat werkwoord en het dus doelbewust inzet πŸ˜‰πŸ‘πŸΌ) jullie doorbijten, de weg terug is vele malen langer πŸ˜‚ en helemaal geen optie meer. Nog ff...

Katrien en Marco 2016-05-28 18:14:39

Niet gek dat het hoofd op huis gaat staan. Maar jullie zijn nu zo ver dat het laatste stuk vast nog gaat lukken. En zo'n mooie datum gepland voor de thuiskomst geeft vast vleugels. Succes nog en we blijven jullie op afstand met veel plezier volgen.

Moniek 2016-05-28 18:18:59

Het einde komt nu echt in zicht. Geniet nog en maak nog veel herinneringen!!! Zet hem op!

Femke 2016-05-28 18:22:25

Wouw, de 18de, wat is t toch n mooi getal hè!!!!!!!!

Maria 2016-05-28 18:28:24

jullie hebben weer veel km gedaan πŸ‘ Toppie! En in het hoofd al de terugreis. Na de bitterzoete ontlading in Santiago is het lichamelijk en geestelijk afkicken in het slaperige vissersplaatsje Fisterra wel een goed idee. Rust en ruimte voor de opmaat naar het andere leven . Dat zal jullie goed doen! Bestaat de traditie nog om bedevaartskleding te verbranden in Fisterra? Zover is het nog lang niet. Eerst nog de laatste weken wandelen in het Spaanse landschap met hopelijk droog weer. En vanavond nog genieten van Real Madrid tegen Atletico Madrid?🍺🍷 Anders worden jullie bij de goals⚽️ toch uit jullie slaap gehouden. Morgen weer gezond op, hopelijk met de zon erbij! 🌞 Suc 6!

Francien 2016-05-28 18:40:56

Wat vinden we jullie toppers zeg! Echt zo knap wat jullie allemaal presteren. Jullie voeten hebben al heel wat stappen gezet. Een hele mooie voetreis, maar soms ook ontzettend zwaar. We lezen elke dag jullie verslagen. Blijft steeds boeiend, Schrijven kunnen jullie ook als de beste. Ik zou zeggen maak er een mooi boek van... zijn zo een waardevolle herinneringen. We blijven jullie volgen. Heel veel succes voor de komende dagen....weken..., maar het aftellen kan nu beginnen als de terugreis geboekt is. Geniet er samen van... Heel veel groetjes van ons!

Silvie en Richard 2016-05-28 18:52:56

Het super team Natuurlijk staat jullie hoofd nu naar huis Normaal toch na zoveel km's Als last minute en niet meer de voetjes te hoeven gebruiken Lekker de bus naar het einde van de wereld Finesterre. .....een optie Toppers eind in zicht !!!!! Grtjs.Toos

Toos Roovers 2016-05-28 19:01:49

Jongens, jongens, wat geweldig toch allemaal! En het is gelukkig een gezond teken dat het hoofd op huis aan begint te staan. Jullie droom begint op een eindje te lopen en jullie hebben hem nog echt kunnen verwezenlijken ook. Hoe geweldig is dat?? Wij zijn hier met z'n allen zo trots, dat willen jullie niet weten. En dan op zo'n mooie datum weer hopen het mooie Alphen terug in te kunnen lopen, dat moet toch een super mooi gevoel geven. Maaarrrrr...... eerst nog een paar kilometertjes te gaan en daarbij wensen wij jullie nog ontzettend veel succes en we kijken uit naar het weerzien!!! Groetjes Christ en Constance

Constance 2016-05-28 19:17:37

Het gaat gigantisch snel zeg. Hou vol maar dat gaat helemaal goedkomen. Knap werk!!

Joris 2016-05-28 19:41:57

Hela Piet wat horen of beter wat lezen we hier doe je ook al rock n roll `nachts was jij niet met die reden op een 2 persoons kamer gaan liggen om het gesnurk van een ander niet te moeten aanhoren Lieke misschien volgende keer een 1 persoons kamer boeken voor een goede nachtrust hihihihi, ja nu je dichter naar het eindpunt begint te geraken komen ook de gedachten aan huis naar boven maar nog even en dan zijn jullie weer bij vrouw, broer en zus en al je vrienden dat geeft vast wel een goed gevoel jullie 2 halen vast en zeker de eindstreep en is jullie wens uitgekomen of beter een droom zoiets doen niet veel mensen jullie achterna STERKTE TE GA JULLIE GOED GRTJS

Jan en Francine 2016-05-28 19:43:21

Super hoor! Jullie zijn echte diehards, maar ik heb Annie net toch ook nog even een berichtje gestuurd, want ook mede dankzij haar wordt Piet zijn droom nu binnenkort echt werkelijkheid!

Angela 2016-05-28 19:52:19

Wat gaan jullie goed zeg!! Toppers!! Mooie foto's ook iedere keer weer! Je bent al mooi bruin Lieke!! Het einde begint nu langzaam aan dichtbij te komen.... heel veel succes nog!! Denk dat jullie het straks nog gaan missen en wij jullie verhalen :)

Charlotte 2016-05-28 21:16:41

Haha Lieke, vijlen aan het 'frommeltje huid' onder je kleine teen! πŸ˜‚ Het zal vast pijn doen maar het klinkt weer zo komisch 'frommeltje huid' Hopelijk heb je het weg kunnen vijlen! πŸ˜‰ Ik vind het sowieso super knap dat jullie dit met z'n 2tjes gaan volbrengen!! Dan maakt je hart toch even een klein gelukssprongetje lijkt me, als je die verhalen van andere pelgrims hoort! Chapeau hoor! Veel succes weer!! Liefs van ons xx

Fay, Thyn, Osc & Soph. 2016-05-28 22:12:33

Piet en Lieke al zo dicht bij het eindpunt en heimwee naar huis is toch een heel gezond gevoel. Wij vinden het nog steeds super wat jullie presteren ,schrijven fotograferen, en meemaken daar zullen wij straks heimwee naar hebben . Geniet nog van jullie tocht en weer veel succes tot het volgende verslag πŸ˜€

Frans en Dymph 2016-05-29 07:59:46

Finisterre en Muxia is prachtig, zeker de moeite waard, en...... natuurlijk NIET MET DE BUS, een echte pelgrim doet dat laatste stuk ook lopend. Succes

Bernadette 2016-05-29 08:11:44

Knap wat jullie presteren. Jullie gingen en gaan ervoor om die eindstreep te halen en dat gaat lukken op een geweldige manier zo samen. Overigens wel een speciale manier deze keer om de gelopen afstand in het verslag te zetten. Geen cijfers maar letters.❓

Toon 2016-05-29 11:48:32
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.