Léon

Spanje, Astorga

Dag 72
Zaterdag 28 mei
Léon

Na een heerlijke nachtrust vertrokken we voor een tocht van 30km. Nog voor dat we de grote stad Léon bereikten passeerde we twee mensen die we de avond ervoor hadden leren kennen. Het was Mike uit Canada en Sofie uit Duitsland. We liepen een tijdje met hen op. In Léon besloten zij te gaan ontbijten. Wij kochten wat fruit op de markt die voor de kathedraal stond en genoten even van de mooie gebouwen die deze stad te bieden had.
(Zie foto's)
Het weerbericht gaf vanaf 11 uur regen aan en daarom besloten we door te lopen en niet te lang te blijven hangen in de stad.
De honger sloeg vandaag al vroeg toe en om 10uur besloten we te stoppen voor onze ochtend pauze. We aten bijna alle boterhammen die we bij hadden op om onze energie aan te vullen en dat hielp.
Met een goede dosis suiker in ons lijf hervatten we de trip. Eindelijk verlieten we de steden en kwamen we weer in de natuur terecht! Dit staat ons wel aan. We hebben er dan ook bewust voor gekozen om een variant te lopen op de route die weliswaar langer is, maar door meer heuvelachtig gebied gaat.

Rond half twaalf kwam de beloofde stortbui en moesten na de een week de poncho's weer tevoorschijn komen. Binnen 20 minuten sopte onze voeten weer in de schoenen.
De laatste twee uur liepen we op en af in de regen.
Toen het dorp waar we gingen slapen inzicht was hing er een gigantische donkere wolk boven ons. We voerden nog even het tempo op om niet nog een douche van boven te krijgen. Gelukkig werkte de tactiek en viel de bui pas toen wij al binnen waren.

In de Albergue werden we gelijk door de eigenaresse gewaarschuwd dat het vanavond wel eens luidruchtig kon zijn. Er is namelijk een dorpsfeest en de finale van de champions league wordt gespeeld. We kozen om
Die reden een kamer die niet boven de bar lag.
Omdat het slecht weer was besloten we op bed te gaan liggen. Beide vielen we snel in slaap en werden we pas wakker toen onze kamer genoten binnen kwamen. (2uur later) Toevallig waren het dezelfde twee dames waar we de avond ervoor een kamer mee hadden gedeeld. Een vrouw uit Slovenië en een vrouw uit Moskou.

Op de kamer die we hebben kun je jezelf een hele avond vermaken door naar de muren te kijken. Iedereen mag hier een tekst of een tekening op de muur zetten. Je ziet zoveel teksten in verschillende talen, prachtig! (Zie foto)

In de avond konden we weer eens zelf koken. Het was een erg klein keukentje, maar alles was aanwezig. Op enig moment stonden we met 4 personen rond het fornuis. Praktisch is anders maar iedereen heeft geduld en respect voor elkaar! Alleen ons pap moet je niet in zo'n ruimte zetten. Die wordt kriegel van de drukte. Daarom werd hij weer bekroond tot chef afwas;)
We maakten een groetensoepje en als hoofdgerecht hadden we gebakken aardappeltjes met spekjes en wortelen.

Vandaag zetten we weer 30km op de teller. Dit brengt ons totaal op 2142km

Geschreven door

Al 7 reacties bij dit reisverslag

Goed te lezen dat het jullie goed gaat, hopelijk ook de komende weken, heel veel succes en nog een fijne zondag. Groetjes Anja ( uit Tilburg.)

anja 2016-05-29 15:39:02

O jé, nu moet t getal 21,toch even voorkomen in t aantal gelopen kilometers, pfff, gauw door, dan heb je dat weer gehad, want t moet jou toch als 'vergif' in de oren klinken , hè Piet (sorry Toon) Hahahahha

Maria 2016-05-29 15:40:28

Ja joh op de camino en in de herbergen kom je vanalles en iedereen tegen Het slechte weer is jammer Maar gelukkig kunnen jullie goed relativeren Suc6 morgen !!! Grtjs.Toos

Toos Roovers 2016-05-29 16:51:34

Buen Camino Puijkesss

Linda 2016-05-29 19:23:51

Wat een geweldige Prestatie , Piet en Lieke. We genieten elke dag van jullie verhaal en avontuur. Nog effe volhouden ,want jullie Zijn er bijna , we zijn er bijna , maar nog niet helemaal Kontje........... Groetjes Fon en Lianne

Fon en Lianne van Tilburg 2016-05-29 19:46:36

Hallo Lieke en Piet, jullie zijn vandaag in Astorga aangekomen wat wij in eerste instantie gepland hadden om jullie daar te ontmoeten op onze thuisreis. Maar ook bij ons speelde deze vakantie het weer een weerbarstige rol. Gelukkig kunnen wij mensen dat nog steeds niet bepalen.! Waar halen jullie toch de energie vandaan, want gas terugnemen is er niet bij zoals we begrijpen uit jullie verslagen. Luister wel goed naar je lichaam want het is wel de bedoeling dat Annie jullie weer gezond en wel in haar armen kan sluiten. Door jullie dagelijkse berichten zijn wij ook steeds bezig met jullie, er gaat geen dag voorbij of: "hoe is het met Lieke en Piet" , we zeggen dan goed hè die twee. Wij worden bijna aangemoedigd om ook dit enorm geweldige avontuur aan te gaan. Maar tussen denken en doen ligt een heel traject. Maak in goede conditie samen een gezellige Camino af. En als kers op de taart dan na Santiago de Compostella misschien als het kan nog door naar Cabo Fisterra, het is jullie gegund. Hou vol en goede moed. Lfs Mariëtte en Wil

Mariëtte en Wil 2016-05-29 19:51:03

Dank je wel Lieke voor je prachtige verhalen. Bundel ze bij elkaar en je hebt een prachtig boek!. Ik heb veel respect voor jullie en zet m op met de laatste km!.

Mariëtte seweuster 2016-05-29 20:26:08
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.