Etappe 10 (Nog even droog)

Spanje, Santo Domingo de la Calzada

Vandaag lekker op mijn gemak begonnen. Rond de 22 km vandaag. Goed de doen.
Het weer is vandaag een beetje betrokken, niet zo gek want vanaf morgen zouden we 3 dagen regen en onweer krijgen. Dat wordt dus weer Ponsjo uithalen.
Leuk om toch elke dag weer dezelfde mensen te ontmoeten. Zoals de Duitser uit München die ik nu al een paar dagen ontmoet heb en waar ik gisteren mee gegeten heb. Hele leuke man en vreemd maar waar (bij een Duitser), maar we hebben veel gemeen met elkaar.
Onderweg nog een andere Duitser ontmoet die me luidkeels riep 'Freeeeens'.
Blijkbaar heeft hij me een paar dagen geleden van achter gefotografeerd en iemand vertelde hem dat ik Frans was. Hij dacht echter dat ik Engels was. Tijdje samen gelopen en hartelijk gelachen met hem.
Ik zit nu in een nonnenklooster. Aparte ervaring moet ik zeggen. Op onze slaapzaal duiken opeens weer de Canadees en de Amerikaanse van 2 dagen geleden op. Rustig met de wijn dus ๐Ÿ˜‰.
Dadelijk even naar de kathedraal want ik wil nog snel een kaarsje opsteken voor Myriam. Zet hem op meid, je bent sterker dan je denkt.
Vandaag niet zoveel spectaculaire foto's. Het landschap begint gelukkig want minder bergachtig te worden, maar helaas moet je ook heuvels naar boven klauteren. Ik ben echt niet ontworpen voor bergen .
Overigens net naar de kathedraal geweest en daar wordt het wonder van de kip en de haan vereerd. En geloof het of niet, in de kerk is een hok met een kip en een haan. En die laatste kraaide dat het een lieve lust was.
Tot morgen.

Geschreven door

Al 10 reacties bij dit reisverslag

Hoi Frans, toevallig ben ik een boek aan het lezen, en diegene loopt ook naar Santiago, hier was ook het verhaal over de haan en de kip. Als je terug ben t kun je het eens lezen.groetjes.

saskia 2017-05-09 14:53:04

Als de kip begint te kraaien van de lust, zul je de haan wel niet meer horen ๐Ÿ˜‚

John 2017-05-09 15:14:34

Zo te lezen was het een een gezellige dag met die Pruis(en) en tot overmaat kom je ook nog je drinke broers tegen๐Ÿท๐Ÿท, misschien inderdaad beter om het vanavond wat droog te houden, zeker omdat je de aankomende 3 dagen genoeg nattigheid๐ŸŒง๐ŸŒฆ๐ŸŒงโ›ˆzult tegen komen. Wat staat er vanavond op het menu bij de nonnekes ยฟยฟkip??๐Ÿ’’๐Ÿ˜„๐Ÿ™‹๐Ÿผ๐Ÿ‘

Ria 2017-05-09 15:34:43

Bedankt Frans. Komt zeker goed.๐Ÿ‘๐Ÿป๐Ÿ’ช๐Ÿป. Veel wandelplezier de komende dagen.๐ŸŒˆ๐Ÿƒ๐Ÿป๐ŸŒ‚

Myriam 2017-05-09 16:25:38

Don't mention the war๐Ÿ˜œ๐Ÿท๐Ÿป๐Ÿšถ๐Ÿฝ๐Ÿšถ๐Ÿฝ๐Ÿšถ๐Ÿฝ

Raymond 2017-05-09 17:34:16

Vandaag niets toe te voegen aan de reacties hierboven. Slaan de spijker op zijn kop! Hopelijk valt het weer mee de volgende dagen, maar het belooft niet veel goeds, idd je poncho maar binnen handbereik houden. Rustige (!) avond gewenst๐Ÿ˜‡

Elly 2017-05-09 17:43:36

Hallo Franswje, Verbaast me niks. Jij in een nonnenklooster. Snoeperd. Jij ook sterkte de komende dagen. En hopelijk toch wat droger dan ze voorspeld hebben. En hopelijk niet meer van die renpaard dagen :-) Maar die man op die foto: is dat niet gewoon John Hufkens? Groetjes

Ger 2017-05-09 18:04:09

Hallo Frans,leuk dat je steeds weer bekende wandel vrienden tegen komt waar mee je gezellige avonde hebt.Voor de komende dagen wensen we je veel sterke want het weer wordt slechter dus zal dan zwaarder worden.๐Ÿ‘

Theo en Karin 2017-05-09 20:04:25

Hoezo vreemd maar waar dat jij veel gemeen hebt met enne 'pruus'! Als geboren Kirchrรถadsjer jong ben je toch zelf al een halve Duitser..๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜œ

Cor 2017-05-09 20:48:04

Weer een leuk verhaal Frans. Rustig aan met de wijn en succes met de komende natte etappes.

Harry 2017-05-09 20:49:24
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.