Dag 77, Massa - Camaiore

Italië, Camaiore

Vanmorgen weer om 05.30 uur vertrokken met Claudia, Hans en Monique. Het plan, of in ieder geval mijn plan, is om na een uurtje te ontbijten in Le Capanne. Onderweg komen we een bakker tegen die ook al open aan het gaan is. Claudia blijft daar wachten, wij lopen door. In Le Capanne hebben we onze hoop gevestigd op bar Roma. Deze blijkt echter pas om 07.00 uur open te gaan. Dus kopen we bij de bakker broodjes en brioches en eten die op de stoep op.
Als we weer gaan lopen blijkt er na een paar honderd meter toch nog een bar te zitten (niet volgens Google) die al wel open is; daar hebben we toch maar een cappuccino gehaald.

Na vertrek uit de bar regent het zelfs een beetje. We schuilen een paar minuten onder de bomen. De rest van de ochtend blijft het overwegend bewolkt. De weg stijgt naar iets boven de 200 meter, dat levert weer een paar mooie vergezichten op.

In Pietrasanta pakken Hans en Monique een pauze, ik besluit nog even door te lopen. Pietrasanta is een heel mooi en daarom heel toeristisch stadje. Ik hoor ineens weer Nederlands, Vlaams en Engels op straat.
Als ik na het laatste klimmetje zit te rusten komen Hans en Monique weer voorbij. Bij het binnenlopen van Camaiore vinden we elkaar weer en zoeken, uiteraard, een terras. We vinden er één bij hotel-restaurant Locanda le Monache. Dit blijkt ook mijn overnachtingsadres te zijn. Hans en Monique zitten in het Ostello. Na het drankje nemen we afscheid en spreken af samen te eten 's avonds.

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Mooie foto’s weer Cees 👌 En dan morgen de laatste wandeldag?

Jet 2022-07-12 17:34:58

Prachtige beschrijving van de dag, voel met je mee, oeps bar dicht, nog geen tel later wel een fijne rustplaats voor een bakkie. Tijdens mijn wandelingen kon ik daar ook zo van genieten, het onverwachtse.

ellen-commelter.aan.de.wandel 2022-07-12 19:06:36

vandaag (woensdag) op weg naar Pisa?

Gertjan 2022-07-13 08:02:16

Nee, naar Lucca, tevens eindbestemming deze ronde.

Voettocht.van.kees 2022-07-13 15:39:51
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.