Dag 69, Fiorenzuola d'Arda - Fidenza

Italië, Fidenza

Vandaag was helaas ook weer best een eentonige dag, tussen de velden en de sproeiers en ook weer grotendeels over asfalt. Het was een groot deel van de ochtend wel licht bewolkt, wat de temperatuur wat temperde. En het mooiste van de route van vandaag is dat we nu aan de voet van de Appenijnen zitten. Vanaf morgen is het weer klimmen.

In San Rocco heb ik op een bankje het Ostello in Fornovo gebeld. Die is helaas gesloten, dus voor die overnachting een hotel geboekt. Het Ostello in de volgende stopplaats, Cassio is gelukkig wel open en heeft plaats. Vanaf Cassio maken we straks de laatste klim naar de Passo di Cisa.

In Castione Marchesi staat een groot (klooster?) complex, waar een soort vakantieweek voor kinderen bezig was. En zes kilometer voor Fidenza staat een verkeersbord dat de dag mooi samenvat; de auto's en de pelgrims worden dezelfde weg op gestuurd richting Fidenza. Idealiter worden de auto's over de weg gestuurd en de wandelaars over een (mooi) pad. Maar goed, morgen wordt alles beter...

Ik slaap in hotel San Donnino; Claudia slaapt hier ook. Aan het begin van de avond kwam er nog een fikse onweersbui voorbij. De windstoten hebben nogal wat overlast veroorzaakt in het stadje. Daarna heb ik nog een rondje door de stad gelopen met Hans en Monique op zoek naar een restaurantje. Op maandagavond viel dat niet mee.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Wie zijn "we"?!

Anna 2022-07-04 17:28:24

Op de foto zie ik een bord met Rome 641 km, mijn gevoel zegt dat je dichterbij bent, klopt dat ?

ellen-commelter.aan.de.wandel 2022-07-04 18:36:26

Ja, 630 km ondertussen ;-)

Voettocht.van.kees 2022-07-04 21:22:28
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.