Dag 13, Spa - Stavelot

België, Stavelot

Na vertrek loop ik eerst langs de supermarkt voor m'n ontbijt en lunch van vandaag. Daarna loop ik Spa uit over een langzaam oplopende weg. Gelukkig gaat de route op een gegeven moment linksaf, van de weg af, het bos in. De route door het bos is schitterend, langs een beekje omhoog en over verschillende houten bruggetjes.
Eénmaal boven kom ik uit op een soort vlakte met een moerasachtig gebied, het Veen van Malchamps. Om het gebied begaanbaar te maken zijn houten looppaden gemaakt.

Verder op de route richting Stavelot weer heel veel overblijfselen van de wateroverlast. Het is heel goed te zien dat bij heel veel paden op een helling het zand en de kleine steentjes zijn weggespoeld. Vlak voor Stavelot kom ik langs een rotspartij die als een soort schijf in het landschap staat. Heb even staan twijfelen, maar denk toch echt dat het een natuurlijk gevormde rots is.
Bij het binnenlopen van Stavelot kruist de route de spoorlijn. Op dezelfde plaatst loopt ook een watertje onder het spoor door. Het duurt even voor ik in de gaten heb dat ik door hetzelfde tunneltje als het water moet lopen. In Stavelot loop ik eerst naar het centrum voor een biertje. Het is hier gezellig druk, want zaterdag. Daarna loop ik naar de B&B. Onderweg kom ik langs een uitvoering van de (plaatselijke ??) drumband. De B&B is in dit geval in een woonhuis. De vrouw des huizes laat mij binnen, laat zien waar de kamer en de badkamer is en vertrekt daarna met haar man. Meer ga ik niet van hen zien dit weekend.
's Avonds loop ik Stavelot weer in om wat te eten. Het regent weer, maar ik zit gelukkig droog.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.