Dag 49, Vevey - Aigle

Zwitserland, Aigle

De wandeling van vandaag valt weer heel duidelijk uiteen in twee delen. Het eerste deel vanaf Vevey tot Villeneuve, in het rechter onderhoekje van het meer van Genève, langs het water. Het tweede deel door het dal van de Rhône, in de richting van de pas.
Deel 1 was mooi, maar in principe niet veel nieuws ten opzichte van de vorige dagen. Hoogtepunt was wel het passeren van het Chateau de Chillon. Dit is een heel mooi bewaard gebleven 12e eeuws kasteel, dat is gebouwd op een eilandje in het meer.

Deel 2 was ronduit saai. Villeneuve is nog wel een leuk plaatsje, maar daarna ging het over een industrieterrein, langs een gekanaliseerde beek en langs het spoor. Het dal van de Rhône is hier breed en vlak en daarom zeer geschikt voor industriële activiteit. Het centrum van Aigle is gelukkig wel weer leuk.

Ook qua spontane melodieën, geïnitieerd door het loopritme twee uitersten, namelijk "Bloemetjesgordijn" en "Psalm 122". Voor de jongere lezers, en/of minder bekend met het liedboek; zie YouTube... Niet de hele-noten versie!

Ik slaap vannacht in B&B Le Relais du Château; 's avonds loop ik terug het centrum in voor een pizza bij pizzaria La Nonna.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.