Dag 70, Fidenza - Fornovo

Italië, Fornovo di Taro

Vandaag was het een een lange, warme, maar heerlijke wandeldag. Na een ruime week vlak te hebben gelopen tussen de rijstvelden, maïsvelden en sproeiers, ging het vandaag weer op en neer.

De eerste circa 10 km ging nog wel over asfalt, maar daarna ging het tot Fornovo vooral over onverharde paden. Redelijk snel na het uitlopen van Fidenza ging de weg al omhoog, daarna over een relatief lang stuk vals plat verder omhoog.
Op dat eerste klimmetje heb ik m'n stokken er maar bij gepakt. En wat denk je: na nog geen 200 meter was het al weer "Lang zal ze leven" In m'n hoofd!!

Halverwege de eerste echte klim loopt het pad langs Castello di Costamezzana. Hier staat eigenlijk alleen de toren nog overeind. Tijdens de tweede klim liep het al tegen elf uur en was het best warm.

Tussen Felegara en Fornovo loopt de route door de uiterwaarden van de Taro. Een heel dor en droog landschap waar de rivier, vanwege de lage stand, nauwelijks te zien is. Ik kreeg pas goed zicht op het water vanaf de brug naar Fornovo. Het water stroomt nog een beetje, maar het ziet er niet naar uit dat dit lang zo blijft.
Bij het binnenlopen van Fornovo zaten Hans en Monique, zoals wel vaker, daar al op het terras moed te verzamelen voor de laatste klim. We zitten met z'n allen in B&B Notte Rosa boven (letterlijk) Fornovo.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Heb vandaag weer even bijgelezen. 70 dagen op pad. Wat een onderneming! Droogte, warmte, lege rivieren, kilometer na kilometer "lang zal ze leven ".

John 2022-07-05 21:05:04
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.