Dag 59, Ivrea - Cavaglià

Italië, Cavaglià

Bij het ontbijt in het hotel kom ik Tamar, Joachim en de JM's weer tegen. Eén van de JM's is ook ziek geworden; ik kan hem nog helpen met een Imodium pilletje. Zij pakken vandaag de trein naar het zuiden van Italië voor een bruiloft en zijn hier over drie dagen weer terug om verder te lopen richting Rome.

Vandaag is voorlopig de laatste dag met serieuze hoogtemeters. Vanaf morgen loop ik in de Po-vlakte. Ik ben vandaag van west naar oost door de uitlopers van de Alpen gelopen. Had dus gemiddeld genomen steeds de bergen links en de vlakte rechts.

Eerste "stop" na Ivrea was één van de vijf Lagi d'Ivrea. Een heel mooi en rustig meer waar ik, denk ik, een kwak heb gezien. De rest van de route was een heerlijke wandeling, wel relatief veel over asfalt, maar heel rustig. En, omdat de route langs de bergen ging, heel geleidelijke hoogteverschillen. Bij aankomst in Cavaglià blijkt dat Tamar, Joachim en Cor in hetzelfde Ostello zitten als ik. Prijs €5,00 per overnachting per persoon!!

En er blijkt op 100 meter van het Ostello een schoenmaker te zitten die nog open is ook! Toen hij begreep dat ik pelgrimeer heeft hij direct en voor niks m'n schoenen gestikt!!

Bij het achter me laten van de bergen besef ik me nogmaals dat dat dus geldt voor alles wat je onderweg tegenkomt. Dit begint bij bordjes van de route, die je ziet en die je een minuut later passeert. Op iets langere termijn moet je denken aan kerktorens, die je op een gegeven moment ziet opdoemen en waar je een uur later onderlangs loopt. En het geldt dus ook voor de Alpen, die ik twee weken geleden in de verte zag verschijnen en die nu ook uit het zicht verdwijnen.
Op de laatste foto staat een tekst die hier wel bij past, gefotografeerd van een kaartje dat Cor onderweg naar Santiago had gekregen. En voor degenen die nog steeds hopen op filosofische beschouwingen mijnerzijds: meer dan dit gaat het niet worden, vrees ik...

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Mooi weer , en plechtige tekst😎

Jan Willem 2022-06-23 18:02:19

Wat een toffe schoenmaker!

Anna 2022-06-23 19:07:23

Hoi Kees, ik vind het een zeer filosofische tekst, filosofischer hoeft het denk ik niet, zeker voor een akoesticus 😉. Leuk om je verhalen te lezen!

Marjon 2022-06-23 20:22:07
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.