We begonnen onze dag met het bezoeken van Buddha Tooth Relic Temple and Museum (BTRTM) gelegen aan 288 South Bridge Road, Chinatown, Kreta Ayer District. BTRTM werd gebouwd om het heilige Boeddha-tandrelikwie te huisvesten voor verering. De Tang-dynastie wordt beschouwd als een gouden eeuw voor Chinese kunst, cultuur en architectuur. Alvorens naar binnen te gaan moest ik een doek om om mijn blote schouders te bedekken.
Het is zondag en dus best druk. Voor de tempel stond een lange rij. Bleek een soort voedselbank te zijn.; er werd eten uitgedeeld aan veel ouderen. Ja, ook hier…..helaas.
Dat we zo vroeg waren en op deze plek, was in verband met onze kookles (idee van Huub). De les begon om 9.30 uur en zoals altijd, liever te vroeg en wachten dan te laat komen. De les was superleuk. Onze lerares Ann (half Chinees/half Maleis) was niet altijd evengoed te verstaan, maar met wat we zagen als ze iets demonstreerde, werd duidelijk wat ze had verteld. We wisten wat te doen.
Gekleed, hoe toevallig, in een oranje schort en mutsje met je naam erop, hebben we mini-loempia’s, nyonya laksa en peranakan hoon kueh gemaakt.
Laksa is een hete noedelsoep. Er zijn twee verschillende soorten laksa. De ene is bereid met kokoscurry, de andere met een zure vissoep.
In Singapore komt vooral Curry Laksa voor. Daarin zitten onder andere gefrituurde tofoe, stukjes vis en gedroogde garnalen en veel kruiden. Soms wordt ook kippenvlees toegevoegd. Het gerecht wordt opgediend met Vietnamese koriander.
De kueh (cake) wordt gemaakt van meel van de mungbonen en zoete mais. Heel eenvoudig en erg lekker. Enig „fingerspitzengefühl“ (he Huub?) is wel nodig voor het maken van de vormpjes uit pandanblad.
De groep was gemengd, deel Aussies, deel Amerikanen en wij twee Europeanen. Ook kinderen kunnen mee doen. Zou voor Mats en Rosa leuk zijn geweest. Superleuke dag gehad en heel lekker gegeten.
(De les deed me ook denken aan de kookles op Bali die ik in 2016 met Math heb gehad).
Na afloop van de les (duurde iets meer dan 3 uur) door Chinatown gelopen en de Sri Mariamman tempel bezocht.
Deze hindoeïstische tempel is gewijd aan de god Mariamman en is de oudste hindoeïstische tempel van Singapore.
De Sri Mariammantempel werd in 1827 gebouwd door Naraina Pillai. Zijn tempel was gemaakt van hout. In 1831 werd het tempelterrein uitgebreid toen enkele landeigenaren hun privégrond aan de tempel schonken. Deze gebeurtenis staat vermeld op een stenen tablet dat zich nog altijd in de tempel bevindt. In 1843 werden de eerste bakstenen bouwwerken op het tempelterrein gebouwd. De tempel werd vanwege zijn historische significantie en architectuur op 6 juli 1973 uitgeroepen tot nationaal monument, en vormt een belangrijke toeristische trekpleister.
Naast het ook hier weer bedekken van je schouders, is het hier ook verplicht om je schoenen uit te trekken.
In de avond Clark Quai bezocht.
Aan de kade van de Singapore River ligt het levendige stadsdeel Clarke Quay. De voormalige pakhuizen zijn omgetoverd tot één grote strook aan lichtjes en gezelligheid. In de clubs, discotheken en restaurants worden gasten uitstekend vermaakt met shows, muziek en heerlijke gerechten. Clarke Quay wordt vaak gezien als het centrum van Singapore. We hebben een beetje gewandeld langs de rivier en gekeken wat er de laatste jaren veranderd is. Best veel, maar ook veel herkenning.
Morgen is weer een dag.
Geschreven door JosetteMath.vakantie