Black Canyon - Mesa Verde

Verenigde Staten, Montezuma County

Het was frisjes vanmorgen toen we opstonden. Toch maar even het kacheltje weer laten snorren.
De sterrenhemel was inderdaad prachtig gisterenavond. Een hele duidelijke nevel van de Melkweg, ik blijf het een bijzonder gezicht vinden. Een vallende ster maakte het plaatje compleet.
Vandaag ging de route overdekt San Juan Skyway. Dat is ook weer zo’n scenic drive die ze hier in overvloed hebben. We hebben een eerste stop gemaakt bij het Dennis Weaver Memorial Park. (Van de tv serie Gunsmoke en McCloud). Het park ligt prachtig gelegen naast de Uncompahgre River (geen idee hoe je dat uitspreekt) en heeft een hele serene sfeer. De volgende stop was het plaatsje Telluride. Wel toeristisch, tevens een ski-oord met een gratis(!) gondelkabelbaan naar boven.
We hebben daar als zuinige Nederlanders graag gebruik van gemaakt. En ook wat geshopt natuurlijk, Wilma heeft tasje nr 2 gescoord. Ik loop achter ;-).
Het was jammer dat de dag regenachtig was, want de route was heel mooi door de bergen, compleet met prachtige herfstkleuren. Een lekker schijnend zonnetje zou iets extra’s geven, maar helaas.
Aangekomen op de camping werden we meteen verrast door een paar herten die vlak naast onze campingplek voor ons langs liepen. Dat was weer een leuk extraatje. Morgen gaan we Mesa Verde verder ontdekken.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

In de koffer terug mag maar 23 kg toch?? Jullie hebben al zoveel moois gekocht, hopelijk kan alles mee. Grapje hoor.

Ellen 2022-09-21 07:45:03

💼👜👝🛍☺️☺️

Tiny 2022-09-21 18:51:25
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.