Twentynine Palms - Las Vegas

Nederland, Haarlemmermeer

De plannen voor vandaag zijn gewijzigd. Dat kwam zo: toen wij op de campground in Twentynine Palms aankwamen, werden wij gelijk aangesproken door een vaste bewoner. Deze persoon woont (!) in een kleine caravan met zijn vrouw. Super aardige kerel, zag er niet uit, lang grijs haar, lange grijze baard, miste een paar tanden, oud verwassen Harley shirt en te grote spijkerbroek. Maar waarschijnlijk interesseert hem dat geen bal. Hele relaxte gast, wilde weten waar we vandaan kwamen, wat de plannen zijn enz enz. Dus wij vertelden dat we naar Death Valley wilden en daarna naar Las Vegas. Hij waarschuwde ons vanwege “excessive heatwarning” aldaar. Nu was het hier al snikheet, en eigenlijk hadden we daar geen trek in. Dus plannen omgegooid en maar gelijk naar Vegas vertrokken,
Langbaard vertelde nog wel interessante dingen, zo bleek in onze achtertuin een waar Afgaans dorp nagebouwd, waar militairen ( ook de onze!) getraind werden voor missie. De man zelf was een Vietnam veteraan. Wij vroegen ons af: wat doen die mensen hier de hele dag in the middle of nowhere? Maar toen zagen wij hun caravannetje hevig schudden en wij wisten genoeg, haha! We vertrokken vanmorgen om 11:00 uur, de eerste stop was Roy’s Café, waar je ook kunt tanken. Dat wilden wij. En het is het enige station in de wijde omgeving. Maar toen. Hun voorraad was op. Er stond een tankwagen om de boel te vullen. 10 minuten! zei Roy. Dat werd een half uur, daarna een uur. Wat bleek, de slang waardoor de peut moest komen was te dun. Dus dat ging langzaam. Een dikke bediende met bierbuik vond het zielig voor ons. Wij hoorde hem overleggen met Roy, of we tussendoor niet even konden tanken. Dat vond Roy niet goed. Dus dat uur werden er twee. Nu was ik het zat. Bierbuik ging even kijken bij de tankwagen. Ik er achteraan, met mijn allerliefste glimlach of wij dan please toch even voor mochten? Dat mocht. Gelukkig. We konden weer verder. De rit ging door de Mojave woestijn. Godsverlaten, maar o zo mooi. Oneindige uitzichten.
Aangekomen in Vegas, waar we nu op een heel luxe resort staan, zijn we gelijk het zwembad ingedoken. Even het woestijnzand afspoelen!
Daarna nog uit eten geweest bij de Burger King, toen was het wel weer mooi geweest

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.